Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мирон Маркевич: залишатися в «Дніпрі» не бачив сенсу

Учора, 24 липня, у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича «Рух» розпочав свої виступити у чемпіонаті Другої ліги, яка за своїм статусом є професійною. З дебютом винниківської команди у професійному статусі вболівальників привітав заслужений тренер, голова Комітету збірних України Мирон Маркевич. Після розгрому «Руху» над другою командою маріупольського «Іллічівця» (6:0) Мирон Богданович охоче поспілкувався з кореспондентом Гал-інфо.

Мироне Богдановичу, що для Вас означає повернення професійного футболу у рідні Винники?

Для людей це свято. На футбол прийшло приблизно три тисячі вболівальників, а це не може не радувати. Дуже радий, що у Винниках тепер є професійна команда. Наша футбольна школа у Винниках активно працює, потрібно щоб вона поповнювала ряди нашої команди. На мою думку, президент «Руху» Григорій Козловський зібрав хороший склад, тому команда може поборотися за підвищення у класі. Можна сказати, що все у нас йде за планом.

З цим складом команда з першого сезону повинна виходити до Першої ліги?

Думаю, що так. Бачив лише два офіційні матчі оновленого «Руху» і можу сказати, що команда виглядає доволі цікаво.

Чи пригадаєте, коли востаннє у Винниках була професійна команда?

Це було приблизно 50 років тому. Пригадую, у цієї команди була можливість вийти у Другу лігу, але наша команда програла перехідні матчі команді з Дрогобича. Тренером цієї команди був ще мій батько Богдан.

Чи допомагаєте Ви «Руху» у тренувальному процесі? Не так давно тренерський штаб команди підсилив ваш багаторічний помічник Олександр Іванов.

Олександр Іванов працював зі мною 11 років, у нього за плечима хороший досвід. До тренерського штабу я відношення не маю, але можу прийти на тренування, щось підказати, провести розбір якогось конкретного матчу. Час від часу буду допомагати «Руху», щоб не втрачати кваліфікацію (сміється).

Як Вам працювати на новій для себе посаді – голови Комітету футбольних збірних України.

Усе нормально. В понеділок лечу до Києва, потрібно починати роботу, адже через місяць-півтора різні збірні будуть проводити матчі.

Довго думали над пропозицією очолити Комітет?

Для мене це цікаво, оскільки хочу бути при футболі. Зараз буду більше знати про нашу молодь, потрібно буде акцентувати увагу на молодих футболістах. Якщо буде потрібна моя допомога у головній збірній, звісно, що я допоможу. Наразі ця робота є цікавою для мене, а скільки я залишуся на ній, покаже лише час.

Чи вдалося уже поспілкуватися з новим тренером національної збірної Андрієм Шевченком? Чи вдалося розставити якісь акценти на його майбутній роботі в національній збірній?

Шевченко має своє ідеї, тому втручатися у його роботу на даному етапі мені немає сенсу. У нього будуть сильні помічники, тому усі разом ми повинні зробити добротну команду на початок вересня.

Мабуть, не таку, яку ми бачили на Євро-2016…

Такою вона не буде, це однозначно. Футболісти самі розуміють, що ситуацію потрібно виправляти. На Євро у нашої команди не було дисципліни. На мою думку, це головна проблема. Умови для гідного виступу на чемпіонаті Європи були створені непогані, але щось не спрацювало. Футболісти не мала права грати так безвольно.

Чи спілкувалися з Шевченком про виступ збірної на Євро? Можливо, були певні аналізи, висновки?

Уже немає сенсу про це говорити, команда провалилися, нічого не зміниш. Потрібно забути цю невдачу і рухатися вперед.

Чи спілкувалися Ви з помічниками Андрія Шевченка? Яке у них бачення розвитку збірної?

Наразі не спілкувався, оскільки не було такої можливості.

Перейдемо до справ «Дніпра». Що скажете про той підбір виконавців, який зараз залишився у клубі?

Чимало футболістів залишилося, є хороша молодь, яку ми часто брали з першою командою на навчально-тренувальні збори. Втім, починати чемпіонат з мінус дев’яти очок, - це неприємно. Борги залишилися, ймовірно, мінус дев’яти очок «Дніпру» не уникнути. Якщо цього не станеться, «Дніпро», можливо, побореться за місце в середині турнірної таблиці. Чимало нюансів впираються в борги: на Лігу Європи є дискваліфікація, якщо боргів не віддадуть, вона продовжиться. Усе впирається в те, чи власник клубу захоче платити гроші.

Чи вдавалося Вам після фіналу Ліги Європи поспілкуватися з Ігорем Коломойським?

Можна сказати, що ні.

Реально Вам було залишитися у «Дніпрі» в нинішній ситуації?

Не бачу сенсу. На молодих футболістів є молоді тренери. Їм бажаю тільки успіху. Головне, - щоб в команди був спонсор. Якщо будуть фінансові проблеми, то нічого доброго з того не буде.

Ви спілкуєтеся зараз з Дмитром Михайленком, який очолив «Дніпро»?

Зараз уже ні. Він знає усю кухню «Дніпра», має своє бачення футболу. Не можу сказати, що він почав роботу з нуля, футболісти у команді залишилися.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ