Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На два тайми «Карпат» не вистачило

Повернувшись на «Арену Львів», львівські «Карпати» з рахунком 1:2 поступилися київському «Динамо». Після першого тайму «зелено-білі» вигравали з рахунком 1:0, однак у другій 45-хвилинці господарі поля не змогли втримати бодай нічию. Команда Сергія Реброва, провівши другий тайм на високому рівні, добилася, мабуть, таки справедливої перемоги.

За поразку у цьому матчі «Карпатам» особливо ні в чому не дорікнеш. Немає сумнівів у тому, що команда Володимира Беззуб’яка робила усе можливе для позитивного результату. Втім, одним старань «зелено-білих» виявилося замало. Клас «Динамо» та індивідуальна майстерність окремих гравців взяла своє.

Повернення на «Арену Львів» та перший офіційний матч у новому році проти гранда нашого футболу викликав доволі посередній ажіотаж серед вболівальників. Хто б що не говорив, але матчі чи то Ліги Чемпіонів, чи то Ліги Європи не порівняти з матчами національного чемпіонату, а відповідно це відображається на заповненні трибун «Арени Львів». На матч з «Динамо» для «Карпат», мабуть, що завітала рекордна кількість вболівальників, трибуни стадіону були заповнені майже наполовину.

Те, що «Карпати» грають у Львові, стало зрозуміло майже одразу. Патріотичні гасла, гімн клубу та просто вигуки «Карпати!», «Карпати!» будь-що змусили «зелено-білих» грати і за себе, і за вболівальників. Їм, до слова, перший тайм повинен був сподобатися, і не тільки тому, що «Карпати» вигравали з рахунком 1:0.

Найголовніше те, що футбол дивився. Обидві команди намагалися не засиджуватися в обороні. І «Карпати», і «Динамо» більше думали, як забити у ворота суперника, а не про те, як не пропустити у власні. У першому таймі, як і в усьому матчі, більше створили гравці «Динамо», проте у першому таймі «Карпатам» гра давалася краще. І мова йшла аж ніяк не про контроль м’яча чи кількість точних передач, а про гру у відборі, думку в атаці та командні швидкості.

Підопічні Сергія Реброва виглядали сильніше, впевненіше, однак з реалізацією гольових моментів справи були не найкращі. Найкращі моменти забити за «Динамо» у першому таймі втратили Ярмоленко та Теодорчик. Інші моменти «Динамо» хоч і були небезпечними, проте у порівнянні з вищезгаданими назвати їх стовідсотковими язик не повернеться.

«Карпати» у першому таймі, як і в цілому в грі, створили небагато, проте забили. На 28-ій хвилині Амбросій Чачуа, скориставшись блискучою передачею Гегама Кадимяна, зумів пробити надто складно для Шовковського. Що цікаво, в компенсований арбітром час «Карпати» після подачі кутового могли робити рахунок 2:0, проте погасити «пожежу», яка виникла у штрафному майданчику «Динамо», нікому з «зелено-білих» гравців так і не вдалося.

У другому таймі вболівальники на «Арені Львів» уже побачили інше «Динамо» - саме те, яке може зіграти строго на результат у матчі проти дещо нижчого за класом суперника. Команді Сергія Реброва не тільки вдалося зрівняти рахунок, а й уникнути втрати очок у Львові. Лукаш Теодорчик та Андрій Ярмоленко реабілітувалися за нереалізовані моменти у першому таймі. Ярмоленко забив у своєму фірмовому стилі, ударом в дальній від воротаря кут воріт з-за меж штрафного майданчика, а Теодорчик забив після комбінації і дещо неузгоджених дій в обороні галичан.

Якщо відверто, то «Карпати» не мали особливих моментів для того, щоб зрівняти рахунок. Єдине, що точно було у львів’ян, - вогник в очах, самовіддача та старання. Як виявилося згодом, проти команди, що вийшла з групи з Ліги Чемпонів, цього замало. Вочевидь, на «Арені Львів» «Карпатам» доведеться брати очки у слабших суперників, аніж «Динамо».

 При рахунку 2:1 кияни мали не одну перспективну атаку для того, щоб зміцнити свою перевагу. В усіх епізодах бракувало влучного удару чи точного завершального пасу.

«Карпати» хоч і програли, але не покинули поле з опущеними головами. Львівська команда зіграла як змогла, а от результат для «зелено-білих» на «Арені Львів» уже звичний. Про нефартовість «Арени Львів» для «Карпат» писати, мабуть, наразі не потрібно, але ще одна поразка додалася до пасиву «зелено-білих». Це уже однозначно факт.

Що цікаво, за «Карпати» у цьому матчі дебютували в офіційних матчах одразу троє гравців – Гегам Кадимян, Густаво Бланко-Лещук та Габріель Очечукву. Останній у матчі зіграв трішки більше 20 хвилин, вийшовши на заміну на 70 хвилині. Діями «Карпат» керував старший тренер Володимир Беззуб’як, а от Олега Лужного на тренерській лаві «Карпат» помічено не було. Вочевидь, Лужний лише вивчає «Карпати» і в тренерську роботу команди Володимира Безуб’яка наразі не пхається…

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ