Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівське дербі: нулі на табло - "нулі" на полі

Не встигли побачити "суперматч"? Нічого, маєте ще два шанси.

Видовищна та комбінаційна гра, заповнені трибуни, велика кількість гольових моментів та замежова самовіддача до останньої секунди гри – все це пасує слову «дербі»… І ніяк не пасує тому, що вчора відбулося на стадіоні «Україна».

Для «Карпат» цей матч міг стати трампліном: затяжна безвиграшна серія рано чи пізно має завершитися, так чому було не зробити цього в матчі зі «Львовом»? Для «синьо-золотих» - це був шанс не відпускати вже з початку другої частини чемпіонату своїх суперників у боротьбі за 7-8 місця, які дають шанс потрапити в єврокубки. Чи впоралися команди зі своїми завданнями? Ні, жодна.

Попри відверто не найкращу гру впродовж сезону, вивіска львівського дербі таки привела на трибуни куди відчутнішу кількість вболівальників, ніж зазвичай. Особливо виділявся фан-сектор «Карпат», який виріс разів у п’ять щонайменше. Вони були чи не найактивнішою дійовою особою на стадіоні, подумайте тільки: 90 ігрових хвилин жодного разу не переривалися на святкування голу, а от на те, щоби фанати заспокоїлися та припинили жбурляти різні предмети в сторону поля – так.

Чому про гру так мало? А що про неї говорити? За увесь перший тайм команди спромоглися завдати лише одного удару в ствір воріт. Це Татарков пробив точно в руки Кудрику після не найкращого рішення від Альваро. Бразилець вирішив, що перевід з ближньої штанги на дальню куди кращий варіант розвитку атаки, ніж спроба пробити, або ж загострити гру передачею в центр. Двічі «на публіку» намагалися зіграти «зелено-білі». І якщо удар через себе від Матара Діайє ще можна назвати виправданим: сенегальському форварду було просто важко по-інакшому дістатися м’яча, то такий же прийом у виконанні Тіма Халла не назвеш найкращим варіантом завершення атаки. Обидва рази м’яч пролітав над перекладиною. Таким же ударом вище воріт завершилось і намагання півзахисника «Львова» Владислава Приймака пробити головою після стандарту. На цьому завершилися навіть ті нечисельні моменти, які були в обох команд у першому таймі.

Втім, не завершилися моменти, варті уваги. Вже на останній хвилині після подачі з кутового захисник «Карпат» Андро Гіоргадзе вистрибнув, аби зіграти головою, але м’яч влучив у витягнуту руку. І якби VAR був присутнім на усіх матчах, а не лише на головних, в число яких матчі «Львова» та «Карпат» цього сезону точно не потраплять, то арбітр точно переглядав би повтор. Чи поставили б після цього пенальті? З великою ймовірністю, що так, але після бою руками вже ніхто не розмахує.

Ключові події другого тайму: вилучення, призупинення матчу та, о диво, перший удар в ствір від «Карпат». Та про все за порядком. Матч «Львова» та «Карпат» міг стати єдиним у турі, який обійшовся без червоних карток. Та Жонатан після перерви заробив дві жовтих і залишив «Львів» у меншості на кілька останніх хвилин. Саме вони і вийшли найбільш видовищними: команди ніби згадали, що обом треба вирішувати свої завдання, і почали переходити від оборони в атаку і навпаки, минаючи центр поля за кілька секунд. На останніх хвилинах «Карпати» й пробили, вперше і востаннє в цьому матчі, у ствір воріт.

Першу частину чемпіонату «Карпати» завершили з 13 набраними очками у 22 турах. П’ять «зелено-білі» набрали влітку під керівництвом Олександра Чижевського, обігравши «Олімпік» та зігравши в нічию з «Маріуполем» і «Десною». Єдиною перемогою під керівництвом Романа Санжара стали 2:1 проти «Ворскли» 14 вересня.  Відтоді «Карпати» не перемагають і на момент наступного туру їхня безвиграшна серія складатиме шість місяців.

Якщо «Карпати» змінювали наставника одного разу, то «синьо-золоті» робили це двічі. Розпочинав сезон Богдан Блавацький, певний час у команді «гостював» Володимир Мазяр, а зараз орудує Егіше Мелікян. Українсько-вірменське тріо напрацювало на 20 очок, тобто трохи менше ніж одне за гру.

Футбол – гра непередбачувана. І календар другої частини чемпіонату розпорядився так, що вже цього вікенду «Львів» знову прийматиме «Карпати». Синоптики віщують бездощову погоду, тож якщо ви не встигли відвідати дербі або ж хочете зробити це знову – ласкаво просимо. Можливо, з третього разу в команд таки вийде відкрити лік голам у дербі цього сезону?

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ