Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«ОДЕК» - «Рочин»: усе вирішиться в Соснівці

Перший чвертьфінальний матч Кубка України серед аматорів між «ОДЕКом» з Оржева та соснівським «Рочином» не виявив переможця. У «першому таймі» команди обмінялися по одному влучному удару (1:1), а відтак кращий у цій парі визначиться у Соснівці у середу, 26 квітня, коли команди зіграють матч-відповідь.
ФК ОДЕК

Перший матч цього протистояння ще раз довів, що обидві команди достойні одна одної, а відтак цю пару у чвертьфіналі Кубка України можна по праву вважати однією з найрівніших та водночас найсильніших. Матч в Оржеві ще раз довів, що обом командам здивувати одна одну буде непросто, і саме тому ще до першого матчу можна було спрогнозувати, що усе у цій парі визначить повторний поєдинок.

Незважаючи на виїзний поєдинок гравці «Рочина» не залишилися без підтримки тих, для кого і грають. Втім, і вболівальникам з Соснівки та Чернограда, і місцевим шанувальникам виду спорту №1 у першому таймі було сумно. На двох обидві команди не створили майже нічого. Що цікаво, підопічним Володимира Підкіпняка у першому таймі довелося грати проти вітру, а відтак неодноразово закрадалася думка, що у другому таймі «Рочину» в атаці буде легше.

У першій половині матчу, як і загалом протягом усього поєдинку, гравці «ОДЕКа» намагалися нав’язати силовий футбол – саме ту гру, у яку команда полюбляє грати у себе вдома. Головним завданням для гравців «Рочина» було нав’язати свій футбол, однак, граючи у першому таймі проти вітру, це зробити було непросто. Якщо і вдавалися конструктивні атаки у команди Володимира Підкіпняка, то дуже часто вони завершувалися без ударів з неточними передачами попереду. Зі стандартів, а особливо кутових, в гостей також мало що вдавалося. Найбільше за увесь тайм запам’ятався неточний удар Назара Цюпки з-за меж штрафного майданчика. 

«ОДЕК» у першому таймі атакував більше, намагався грати «першим» номером, проте лише намагався. Гравці «Рочина» регулярно руйнували атаки суперника і за увесь тайм не дали створити опоненту майже нічого.

Оскільки у першому таймі обидві команди не створили нічого, читалося, що друга 45-хвилинка автоматично повинна стати цікавішою за першу. Зрештою, багато чого сталося, як і гадалося. Гравцям «Рочина» уже легше було атакувати, а відтак певний конструктив в атаці в команди гостей уже проглядався. Атаки соснівчан увінчалися успіхом на 57-ій хвилині, коли реактивний Максим Болкіт заробив пенальті. Якщо у матчі проти «Кар’єра» з Торчиновичів Болкіт заставив суперника зіграти рукою у штрафному майданчику, то цього разу Болкіт випередив суперника у швидкості, після чого йому заплели ноги. «Вирок» чітко виконав штатний пенальтист «Рочина» Богданов. Микола майстерно розвів м’яч і воротаря по різних кутах.

При рахунку 1:0 на користь «Рочина» гравці «ОДЕКа» додали у швидкостях. Активізувався і тренерський штаб команди, який з кожною заміною давав зрозуміти, що команда зробить усе можливе для того, щоб уникнути поразки. При такій грі у «Рочина» виникали можливості для контратак. Команда, зрештою, і на них розраховувала, хоча чимало гравців уже ймовірно таки грали на утримання мінімальної перемоги.

Щодо контратак «Рочина», то для них можливості були. У більшості епізодів бракувало завершального пасу. Були хороші можливості у «Рочина» зміцнити свою перевагу зі стандартів. У другому таймі гості мали чимало кутових та небезпечних штрафних, однак з них витиснути максимум ніяк не вдавалося.  

Гравці «ОДЕКа» великими силами йшли вперед і робили все можливе, щоб забити бодай один гол вдома. Часто гравці з Оржева заробляли небезпечні штрафні, які, можна сказати, гравці «Рочина» «привозили» самі собі. В одному з них господарі таки пробили повз Анатолія Коваленка. «ОДЕК» зусиллями Андрія Наумця встановив статус-кво, яке чимало фахівців після гри назвали справедливим.

Нічия 1:1 і, що важливо, забитий гол на виїзді дозволить уже гравцям «Рочина» диктувати свої умови у матчі-відповіді. Він однозначно дасть відповіді на усі запитання, а шанси обох команд на вихід до півфіналу турніру наразі вважатимемо рівними.

Кубок України серед аматорів. Чвертьфінал. Перший матч

«ОДЕК «(Оржів) – «Рочин» (Соснівка) – 1:1 (0:0)

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Портянко, Іванишин, Васюта, Богданов, Цюпка, Болкіт, Найдищак, Яструб, Дева

На заміну виходили: Кохман, Українець, Божик, Семеряк

Голи: Наумець, 87 – Богданов, 57 (з пен)

Попередження: Найдишак, Дева, Яструб, Портянко

Прес-служба ФК «Рочин» 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ