Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Одне з дев’яти: поразки "Карпат" та "Львова", нічия "Руху"

ФК «Львів», «Руху» та «Карпатам» вкрай непросто далися матчі з лідерами. Найкраще зіграли представники Першої ліги, щоправда дотиснути суперника і вирвати перемогу «Руху» так і не вдалося.

Українська Прем’єр-Ліга відіграла два тури впродовж одного тижня. Тепер в усіх професійних лігах України команди мають по два зіграні матчі. Львівські клуби цього вікенду мали дуже непростих суперників: до ФК «Львів» приїхали «динамівці», «Карпати» їздили в Харків на гру з «Шахтарем», а у Першій лізі «Рух» приймав вдома «Волинь», якій минулого сезону не вистачило зовсім трохи для підйому в УПЛ.

ФК «Львів» - «Динамо» Київ - 0:3 (0:2)

Голи: Буяльський 45+1, 45+3; Де Пена 52

Кияни другий тур поспіль грали у Львові. Але, якщо проти «Карпат» склад був близьким до оптимального, то проти львівських бразильців Олександр Хацкевич випустив кількох гравців ротації. Замість Вербіча на полі з’явився Де Пена, місце в воротах довірили Бущану, а капітанську пов’язку - Сидорчуку, який досі не повернувся на свій рівень.

Львів другий тур поспіль стає найфутбольнішим містом. Якщо в першому турі цифра була дванадцять з лишком тисяч, то тепер вистачило і семи. Перший тайм команди витратили на вивчення один одного. До першого забитого голу можна виділити лише момент з ударом головою Бєсєдіна, який Сарнавський не без труднощів, та все ж ліквідував. А от з ударом під поперечину від Буяльського після вишуканого пасу Сидорчука нічого вдіяти не зміг – 0:1.  Далі було дежавю: знову доданий арбітром час в першому таймі – і знову пенальті у ворота львів’ян. Лише фолили тепер не на Гармаші, який залишився поза заявкою, а на Шепелєві. Одинадцятиметровий точно виконав Буяльський – дубль за три хвилини.

Другий тайм запам’ятався голом з гострого кута від Де Пени, виходом на заміну Циганкова та, на жаль, відвертою грою без воріт. Гол киян став єдиним їхнім ударом в ствір за всю сорокап’ятихвилинку. Можна лише побажати їм успіху в матчі з «Брюгге», а «Львову» - не засмучуватися та готуватися до виїзного матчу проти «Ворскли», яка ще не здобула жодного балу.

«Шахтар» - «Карпати» 3:0 (2:0)

Голи: Марлос 40; Мораєс 45; Ісмаїлі 63

Якщо «Руху» їхати в Харків лише цього тижня, то «Карпати» звідти вже повернулися. Щоправда, суперник був куди серйозніший – донецький «Шахтар». Дві третини ігрового часу львів’янам довелося грати без м’яча. А це давить: і фізично, і морально. Помітно, що Олександр Чижевський поки що не спішить ставити у стартову одинадцятку нових легіонерів команди. Лише люксембуржець Мартінш вдало себе зарекомендував та заслужив довіру тренера.

Якщо «Динамо» у Львові застосувало ротацію, то донеччани проти «Карпат» випустили бойовий склад. Від кого чекали, від тих і залітало. Не треба лукавити: при слові «Шахтар» найперше спливають прізвища Марлоса, Мораєса, Ісмаїлі та Тайсона. Лише останній з цієї компанії не забивав вчора у ворота Романа Підківки. Різниця м’ячів «-5» та проміжне останнє місце в турнірній таблиці – не той результат, якого чекають вболівальники. Але всі розуміють, що вимагати від фактично нової команди чогось в матчах з лідерами можуть тільки мрійники. Спитати за результат можна вже цієї неділі: 11 серпня леви вдома прийматимуть «Маріуполь». Початок матчу о 19:30 на стадіоні «Україна».

«Рух» - «Волинь» 1:1 (0:1)

Голи: Кондраков 72 – Кожанов 3 (з пен.)

«Рух» проводив свій перший в львівській історії матч проти луцької «Волині». За хорошої погоди та безплатного входу на стадіон підопічним Кучука вдалося зібрати на трибунах, згідно з протоколом головного арбітра, три тисячі людей. Варто відзначити вдалу роботу над іміджем: стадіон оформлений, наскільки можна, в клубні кольори, на лаві запасних красується емблема новоспечених львів’ян, а просто навпроти головної трибуни на «Скіфі» розміщені плакати двадцяти трьох гравців, тренера та президента клубу.

Гіршого початку матчу не придумаєш: за гру рукою вже на другій хвилині арбітр призначив пенальті у ворота господарів. Роман Мисак дотягується до удару Дениса Кожанова, однак перевів його лише в стійку і – 0:1 вже на початку матчу. Надалі «Рух» забрав м’яч під свій контроль, а «Волинь» шукала своє щастя у стрімких виходах в атаку трійки Волошинович-Хагназарі-Кожанов. Переглянувши склад хрестоносців, можна, до слова, отримати заряд ностальгії за старою-доброю УПЛ: Бартуловіч, Кожанов, Неділько. Львів’янам вдавалося достатньо багато: паси поміж лініями гравців суперника, контроль м’яча, кроси та подачі в штрафну. Не вдавалося лише забити – м’яч вперто не йшов у ворота. Справедливості заради варто відзначити, що і у гостей були всі шанси, особливо на фланзі Волошиновича, який раз у раз тероризував оборону господарів. На перерву команди пішли за рахунку 0:1.

«Рух» не поспішав відкривати тили та нестись вперед. Свого львів’янам вдалося досягнути в середині другого тайму: Кондраков, який вийшов на заміну, незадовго до того, вдало зіграв на добиванні після того, як м’яч відбився в поле після відскоку від штанги. Час до кінця матчу минав уже цікавіше: «Рух» впіймав кураж та пробував дотиснути суперника, «Волинь» далі шукала щастя в контратаках. Та фінальний свисток сповістив про нічию в матчі. 1:1 і «Рух» з чотирьома балами наразі йде шостим. Найближчої суботи їм грати в Харкові з «Металістом-1925», а ще через тиждень приймати вдома «Прикарпаття». Непростий календар, який, втім допоможе зрозуміти: на що ж претендує симпатична команда Леоніда Кучука в сезоні?

Богдан Пастернак, Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото з офіційного сайту ФК "Рух"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ