Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Одні не можуть, а іншим не треба

Донецький «Шахтар» без проблем вторував собі шлях до групового турніру Ліги Європи. У матчі-відповіді плей-офф Ліги Європи «Шахтар» на «Арені Львів» на класі обіграв турецький «Істамбул Башакшехір» - 2:0.
ФК "Шахтар"

Вихід до группового турніру Ліги Європи український клуб майже гарантував після першого матчу проти «Істамбулу Башакшехіру». Виїзна перемога «гірників» з рахунком 2:1 не викликала сумнівів ні у фахівців, ні у букмекерів щодо того, яка з команд стане переможцем цього протистояння. Не відповідний рівень та клас не зовсім знайомої українським вболівальникам команди з чемпіонату Туреччини не викликав ажіотажу на трибунах «Арени Львів». Вони були заповненими максимум на чверть.

Сам матч між різними за класом суперниками виглядав доволі сонним. Для «Шахтаря» не було важливо скільки забивати у ворота суперника, важливо було не пропускати. Якщо відверто, то в атаці турки були безпорадними. Класу команді Абдулаха Авчі явно не вистачало. За увесь тайм гравці «Істанбула» подали лише кілька натяків на якісь атаки. Втім, Пятов у першому таймі по-справжньому в гру так і не вступив.

Протягом першої 45-хвилинки «Шахтар» здебільшого контролював м’яч. Незважаючи на це, з небезпечними моментами справи були не найкращі. Таку гру від підопічних Паулу Фонсеки вболівальники часто освистували.

Єдиний зарахований гол у першому таймі «Шахтар» забив не без допомоги гравців суперника. Після сильного прострілу від Ісмаїлі м’яч у власні ворота зрізав центральний захисник Йозеф Аттамах. Доволі нудний перший тайм завершився з мінімальною перевагою «Шахтаря».

У другому таймі дива не сталося. «Шахтар» на класі продовжував доводити матч до логічної перемоги. Команда Паулу Фонсеки створили ще 5-6 гольових моментів, але зуміла забити лише одного разу. Марлос, заробивши пенальті, сам його і реалізував. Завершення матчу дочекалися далеко не усі вболівальники. Давно зрозумівши підсумковий результат, чимало глядачів почали покидати трибуни після 80-ої хвилини поєдинку.

Турки у другому таймі також нічим не здивували. Клас команди та майстерність гравців явно не дозволяла «Істамбулу» створити сенсацію, особливо таку, яку у Лізі Чемпіонів зробив «Янг Бойз». «Шахтар» спокійно на класі переміг суперника і чекає жеребкування групового турніру Ліги Європи.

Ліга Європи УЄФА – 2016/17. Раунд плей-офф. Матч-відповідь.

25 серпня 2016 року. Львів. «Арена Львів». 7 014 глядачів. +22 градуси.

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Істанбул Башакшехір» (Стамбул, Туреччина) – 2:0 (1:0) 

Голи: 1:0 Аттамах (22, автогол), 2:0 Марлос (71, з пен.)

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред (Малишев, 72), Коваленко (Нем, 83), Марлос, Тайсон, Феррейра (Едуардо, 77)

«Істанбул Башакшехір»: Бабаджан, Езторун, Ротман, Белезоглу (к) (Хольмен, 28), Єпуряну, Албайрак, Аттамах, Юндер, Езмерт (Моссоро, 78), Алкилич (Учар, 46), Чикалеші

Попередження: Фред (36), Ротман (59), Албайрак (64), Учар (69), Хольмен (78), Моссоро (83), Едуардо (85)

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Богдан ПастернакГал-інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ