Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ПСЖ – «Шахтар»: з думками про Лігу Європи

Донецький «Шахтар» завершив виступи у груповому етапі Ліги Чемпіонів. І завершив, мабуть, там, де усі поставили команду Мірчі Луческу ще до старту групового раунду Ліги Чемпіонів. Вихід «Шахтаря» у Лігу Європи – справедливий, прогнозований і не найгірший результат, який показала українська команда у Лізі Чемпіонів.
фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Відверто кажучи, у плей-офф найпрестижнішого футбольного турніру Європи ще одразу після жеребкування майже усі вболівальники бачили «Реал» та ПСЖ. І, мабуть, таки не тільки у наступному раунді, а й взагалі претендентами на перемогу у цьогорічному розіграші цього турніру. Набір дорогих зірок в складі як і одних, так і інших, високі амбіції багатих клубів заставляють ці команди здобувати максимальні результати не тільки у внутрішніх чемпіонатах, а ще й на міжнародній арені.

Те, що «Шахтар» може залишитися без Ліги Європи, серйозний натяк був після третього туру групового етапу. Тоді «гірники» примудрилися програти у Швеції місцевому «Мальме» (0:1) і стати відвертим аутсайдером групи А. Втім, усі крапки над «і» донецька команда розставила уже на «рідній» «Арені Львів», коли просто таки стерла шведського суперника, розгромивши його з рахунком 4:0.

У матчі ПСЖ – «Шахтар» обидві команди отримали те, на що награли. Рахунок 2:0 на користь команди Лорана Блана відповідає перебігу подій матчу. «Шахтар» моментами грав непогано, намагався контролювати м’яч на усіх ділянках поля, а при нагоді ще й небезпечно атакувати. Якщо відверто, то в атаці у гостей виходило не так багато. Кілька напівмоментів були, а епізод за участю Ракицького та Ібрагімовіча – найгостріший для «Шахтаря» в усьому матчі. Після удару захисника «Шахтаря» Ібра головою виніс м’яч в поле, чим заслужив мінімум на респект.

ПСЖ грав потужніше, французи доводили, що недаремно посіли друге місце у групі після «Реала». Небезпечно біля воріт «Шахтаря» було тоді, коли м’яч доходив до гравців атакувального плану, а особливо Ібрагімовіча. Тривожно біля наших воріт було і тоді, коли віддавали пас на воротаря Каніболоцького. Останній кілька разів грубо помилився, але з цього господарі нічого витиснути не змогли.

Голи у  другому таймі від Лукаса Моури та Златана Ібрагомовіча нікого не здивували. «Шахтар» намагався щось змінити у матчі, але не зміг. Поразка з рахунком 0:2 не особливо засмутила гравців «Шахтаря». «Гірники» після цього офіційного матчу відправилися у відпустку.

Оскільки «Реал» розтрощив «Мальме» з рахунком 8:0, шостий тур групового етапу не приніс жодних змін до турнірної таблиці групи А.

Йомвірно, що матчі Ліги Європи «Шахтар» гратиме на «Арені Львів». До Львова найближчим часом не приїдуть зірки рівня Кріштіано Роналду, Гарета Бейла чи Златана Ібрагімовіча, однак потенційні суперники «Шахтаря» у плей-офф Ліги Європи можуть дуже серйозного рівня.

Якщо «Шахтар» гратиме на весні у Лізі Європи, то ймовірно, що київське «Динамо» продовжить свої виступи у Лізі Чемпіонів. Сьогодні триматимемо кулаки за команду Сергія Реброва.  

Олексій Чиж, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ