Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Рух – Шахтар: матч лідерів

Лідер Першої ліги львівський «Рух» провів ще один спаринг проти гранда. Цього разу суперником став лідер FavBet-ліги донецький «Шахтар».

Як і передбачалося, другий за три дні матч, змусив наставника «Руху» Юрія Бакалова вдаватися до ротації. Проте вона не мала масового характеру. У стартовій одинадцятці знову вийшли Білий, Дуць, Мартинюк, Брікнер, Бойчук та Синиця. Не беремося стверджувати, але схоже на те, що наставник «жовто-чорних» вже потроху визначається з кістяком на решту сезону. Є лише одне «але»: коли відновиться сезон у Першій лізі, поки невідомо. А тепер до самої гри.

«Шахтар», для якого це був перший матч після карантину, перевірив у спарингу не лише основу та найближчий резерв, а й молодь, випустивши за матч 26 різних футболістів, зокрема на позиції голкіпера себе спробували чотири (!) різних виконавці.

Вже на старті біля воріт Бандури виник перший момент: це Тайсон продемонстрував різницю між Першою лігою та УПЛ у швидкості прийняття рішень. Отримавши вільний простір перед штрафним майданчиком, бразилець пробив у кут воріт. Удар вийшов не надто сильним і Бандура з ним справився. Головною відмінністю, яка простежувалася від початку гри, була ширина побудови: якщо «рухівці» намагалися діяти компактно, то «гірники» навпаки: вдавалися до затяжних позиційних атак, задіюючи всю ширину поля. Після такого контролю донеччани могли як довести справу до подачі чи прострілу з флангу, так і дати розрізну передачу через центр, який до того вони грамотно розтягнули, збільшивши вільний простір між захисниками.

Попри ще декілька моментів біля воріт «жовто-чорних», першими забили саме львів’яни. Свою майстерність у виконанні стандартів продемонстрував Брікнер: сильний удар зі штрафного низом знайшов ногу Додо та рикошетом від неї влетів у ворота Трубіна. Перевага «Руху» тривала рівно хвилину, адже вже у зустрічній атаці Соломон розписався у воротах Бандури після необачно відбитого Бандурою перед собою удару від Фернандо. І це лише десята хвилина матчу.

«Рух» не закрився на власній половині поля, а продовжив грати у свій звичний футбол. Вже після матчу захисники донеччан Кривцов та Хочолава відзначать це, заявивши, що «жовто-чорні» не загубляться не лише в УПЛ, а й у першій шістці. Повертаємося до гри та майстра стандартів Брікнера. Після першого результативного стандарту гравці «Шахтаря» мали би зрозуміти, що підстрибувати при штрафному у стінці не варто. Але, чи то відсутність ігрового тонусу, чи то статус матчу як товариського, не дали це зробити. Знову сильний постріл низом – цього разу Трубін перевів удар на кутовий. Вже з нього Іван Брікнер знову спробував відзначитись. Молодому кіперу «гірників» довелося діставати м’яча з-під перекладини, аби не отримати «сухого листа» у свої ворота.

Попри моменти «гірників», які продовжували виникати, та удару Копини після класної скидки Синиці, рахунок до перерви не змінився. На другий тайм «Шахтар» вийшов абсолютно іншим складом, а «Рух» зробив лише дві заміни. Це, а також фактор другого матчу за три дні, призвели до просідання львів’ян. Це й не дивно, зважаючи на незвично високі швидкості та інтенсивність роботи, а також той факт, що доводилось чимало працювати без м’яча.

По перерві забивали лише гравці «Шахтаря». На 63-ій хвилині «рухівці» у штрафній сфолили проти Вакули, а Марлос вдало реалізував удар з позначки, розвівши Бандуру та м’яч по різних кутах. У наступному голі бразилець з українським паспортом теж взяв участь. Марлос передачею за спини захисників знайшов Піхальонка, а той викотив м’яча Коноплянці на порожні ворота – 3:1.

Один з реальних шансів «Руху» у другому таймі втратив Синиця. Він спробував перекинути Пятова, завершуючи контратаку, однак м’яч зовсім трохи перелетів не лише голкіпера, а й ворота. Фінальний рахунок встановив Мораєс, невідпорно пробивши у кут воріт після передачі від Марлоса за п’ять хвилин до кінця основного часу.

Попри поразку, чимало позитивних моментів від гри з «Шахтарем» почерпнули як тренер, так і президент «Руху» Григорій Козловський. «Ми на правильному шляху. Потрібно взяти до уваги той факт, що ми провели дві гри за три дні проти топових команд. До сімдесятої хвилини все було гаразд. Все ж після цього команда зупинилася, але це природно. Ми лише кілька тижнів проходимо підготовку. Наскільки я розумію, то «Шахтар» інтенсивніше готується до відновлення чемпіонату. Гадаю, все супер. Я задоволений. Нам би побільше таких ігор. Вважаю, якби у нас було більше часу на відновлення, то ми дали б ще кращий бій, але я переконаний, що бій сьогодні був», - заявив після гри Григорій Козловський, а Юрій Бакалов відзначив стиль гри команди: «Граючи з такою командою, як «Шахтар», можна було б закритися в обороні, але ми грали у футбол. Від своїх ігрових принципів ми не відійшли. Якби ми грали на відбій, то, можливо, рахунок був би іншим».

Шахтар – Рух – 4:1 (1:1)

Голи: Соломон, 10, Марлос, 64 (пен), Коноплянка, 72, Мораєс, 85 – Додо, 9 (автогол)

«Шахтар»: Трубін (Гриценко 29, Пятов 46, Шевченко 77), Додо (О. Бондаренко 46), Вітао (Кривцов 46), Хочолава (Матвієнко 46), Болбат (Вакула 46), Маркос (Пихальонок 46, Дентінью 77), Алан Патрік (Коваленко 46), Тете (Коноплянка 46), Соломон (Степаненко 46), Тайсон (Марлос 46), Фернандо (Сікан 31, Мораєс 46)

«Рух»: Бандура, Романюк (Заставний, 65), Дуць, Білий (Марушка, 71), Мисик (Саків, 64), Копина (Калюжний, 68), Мартинюк (Коробенко, 46), Брікнер (Козловський, 80), Бойчук (Русин, 56), Синиця (Раті, 78), Біленький (Кухаревич, 46)

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ