Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" - зимовий чемпіон, "Карпати" та ФК "Львів" знову без очок

Один гол може приносити зовсім різні результати. В цьому переконалися львівські вболівальники, які спостерігали за матчами місцевих команд.

«Шахтар» (Донецьк) – ФК «Львів» 4:1 (1:1)

Голи: Мораєс 11, 53, 77 (з пен.); Алан Патрік 85 – Татарков 25

Сценарій гри був зрозумілий задовго до її початку: «Шахтар» гратиме першим номером, львів’яни шукатимуть свого щастя в нечисельних контратаках. Що й казати, адже «гірники» входять в топ команд, що домінують на полі, тоді коли ФК «Львів» - серед аутсайдерів. Рейтинг цей представила компанія InStat. Сформований він за принципом відношення передач на загострення у фінальну третину поля до таких же, але і на власні ворота.

Втім, перший тайм змусив засумніватися в тому, що статистика та теорія ймовірності мають щось спільне з футболом. На перерву команди пішли за рахунку 1:1: на досить швидкий гол у виконанні Мораєса відповів Микита Татарков. До слова, це був сотий матч в найвищому дивізіоні українського футболу для гравця ФК «Львів».

Та в другому таймі все стало на свої місця. Команда Егіше Мелікяна  не змогла повторити успіх кількатижневої давності у виконанні «Олександрії». Підопічні Шарана очки у «Шахтаря» тоді відібрали, а ФК «Львів» - ні. Спочатку другий, а потім і третій гол Жуніора Мораєса та точний постріл від Алана Патріка довели матч до впевненої перемоги господарів з рахунком 4:1.

У «Львова» залишається 11 місце в турнірній таблиці та стільки ж балів. Найближчий матч «муніципали» проведуть вдома проти СК «Дніпро-1». Після цієї гри залишиться зіграти лише два тури й у них варто поборотися за очки. Адже після зимової перерви календар вкрай непростий: несподівано хороший «Олімпік» з новим тренером, «Олександрія», «Зоря» та дербі з «Карпатами».

«Карпати» - «Олімпік» (Донецьк) 1:2 (1:2)

Голи: Назарина 9 – Цимбалюк 26, Захеді 45+2

Роман Санжар здивував стартовим складом. Молодий Артим на воротах, Веремієнко, Лях та Деда, що розпочинають матч зі старту. Такого не міг передбачити ніхто і навіть деякі спортивні ресурси губилися з тим хто і на якій позиції гратиме.

Можливо, загубилися і гравці «Олімпіка». Адже дальній постріл Єгора Назарини ніхто не заблокував, а голкіпер Кринський пропустив м’яч між рук та поміж ніг. На лиці хавбека «зелено-білих» легко було прочитати здивування, але порадіти взяттю воріт в другому турі поспіль – святе діло. Вже пізніше з’ясується, що, крім Єгора, знову забивати нікому.

У середині першого тайму «Олімпік» зрівняв рахунок: на подачі зі штрафного від Балашова першим опинився Цимбалюк та ввігнав м’яч у сітку. Перед самою перервою «Карпати» пропустили вдруге через цілу серію помилок. Спочатку «зелено-білі» довго розбиралися хто ж має зустрічати гравця з м’ячем. Коли рішення нарешті було прийнято, то м’яч вже перекочував до іранця Захеді. Той вдарив сильно, але майже по центру воріт. Проте, Андрій Артим втратив ворота і не зміг впоратися з ударом.

Перемога у Львові дозволила команді Вісенте Гомеса піднятися у верхню шістку. І це при тому, що іспанець прийшов у «Олімпік» по ходу сезону, коли донеччани не мали перемог в активі. А в Романа Санжара, який теж працює з командою не від початку сезону, не все так гладко. Навіть струс команди у вигляді залучення молоді та широкої ротації не допоміг. Від «Ворскли», яка йде останньою, львів’ян відділяє лише 3 очки. А попереду ігри з «Зорею», «Десною» та з тою ж таки «Ворсклою». І якщо в перших двох іграх втрату очок чи поразку ще прийняти можна, то в останній грі календарного року від «Карпат» вимагатимуть максимуму: не програвати ж аутсайдеру…

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Рух» (Львів) 0:1 (0:0)

Голи: Бочкур 52 (автогол)

Перенесений матч з «Гірник-Спортом» мав перетворити «Рух» з тіньового лідера Першої ліги в справжнього. Мав, але не перетворив. Адже після виїзду в більше, ніж тисячу кілометрів команда була надзвичайно виснажена і гру в Горішніх Плавнях програла. Тож на матч з «Прикарпаттям», до слова, останній у 2019 році, налаштовувалась по особливому. Ще й зважаючи на той факт, що календар вчергове звів інших претендентів на підвищення в очних зустрічах: «Металіст-1925» їздив на Хмельниччину грати з «Агробізнесом», а «Оболонь-Бровар» чекав гарячий прийом у Минаї.

Морозяна погода та не найкращий стан поля на стадіоні «Рух» звели можливості комбінаційної гри львів’ян до мінімуму. Саме тому і найкращий момент першого тайму виник після банального закидання за спини захисників: спочатку Іван Пастух «махнув» попри м’яч, а далі ще й не розібрався разом з Романом Бочкурем у ситуації та дозволили пробити гравцеві «жовто-чорних». Однак досвідчений Андрій Новак загрозу від власних воріт відвів. На двадцять другій хвилині Юрій Копина подав з кутового, а Ігор Дуць залишився без опіки та пробив по воротах. Однак на лінії було одразу кілька «прикарпатців», які й вибили м’яч подалі. Ще за кілька хвилин віч-на-віч вивалювався Ернест, але переграти голкіпера не зміг.

Єдиний м’яч у зустрічі забили господарі невдовзі після початку другого тайму. Щоправда, у свої ворота. Копина вчергове подав від кутового прапорця, а Роман Бочкур переправив м’яч у ближній кут. Найбільш реальний шанс відігратися «прикарпатці» втратили на 77-ій хвилині. Гарматний удар Андрія Хоми, який лише за п’ять хвилин до того з’явився на полі, взяла на себе перекладина.

Отож, 0:1. І, завдяки втраті очок інших конкурентів, «Рух» завершує першу половину на першому місці. Проте, навіть звання зимового чемпіона незмушує Леоніда Кучука змінити свою риторику. Чи то боячись наврочити, чи то не до кінця вірячи у власний успіх, білоруський коуч стверджує, що завдання «Руху» - завершити сезон у верхній половині турнірної таблиці. А решта уже як вийде.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ