Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух", "Карпати", "Львів": перемога, нічия та поразка

Ще не було тижня, який львівські команди завершили б із максимумом набраних очок. От і цей літньо-осінній вікенд винятком не став. Нічия, перемога та поразка – тріо львівських команд зібрало всі можливі результати.

«Карпати» на виїзді відібрали очки у команди, що йде на другому місці, «Рух» після поразки більше ніж сповна реабілітувався перед своїми вболівальниками, а ФК «Львів» мінімально поступився команді з берегів Азовського моря.

«Десна» - «Карпати» 0:0 (0:0)

Не поступитися на виїзді «Десні». До початку сезону результат вважали би прийнятним. Зараз же чернігівці йдуть на другому місці, тому ціна такого результату зростає. Як і годиться в матчі проти команд з верхньої половини таблиці завдання-мінімум – не пропустити, тому у першому таймі «Карпати» до чужих воріт доходили не часто та за сорок п’ять хвилин лише одного разу влучно пробили у ствір, однак воротар був на місці.

Львів’яни можуть дякувати фортуні, адже лише вона, обернувшись спиною до нападника «Десни» Олександра Філіпова, не дала чернігівцям повести у рахунку. Інакше промах на 52-ій хвилині пояснити просто не можливо. До речі, цікавий факт про «Десну»: якщо Олександр не забиває – його команда не виграє. Варто зазначити, що й воротар львів’ян Роман Підківка декілька разів вступав у гру та не давав змоги розмочити рахунок.

Щось схоже відбувалося і на другому кінці поля: карпатівці шукали щастя через подачі та простріли з флангу, але завжди чогось бракувало. То останнього точного пасу, то спритності форварда, то й просто фарту. Як от в епізоді наприкінці першого тайму, коли Гуцуляк перевисів в повітрі оборону суперника, однак акцентованого удару завдати не зміг. 0:0 на табло в підсумку і «Десна» залишається у турнірній таблиці другою. «Карпати» теж другі, але з кінця. Справедливості заради варто відзначити, що щільність в таблиці зараз дуже велика і розрив між 11 та 2 місцем менший, ніж між першим та другим.

Свій наступний матч «Карпати» проведуть через два тижні. Чотирнадцятого вересня в гості до Львова приїде полтавська «Ворскла». Представники обох команд не обтяжені грою за національні збірні, тому в тренерських штабів буде можливість підтягнути форму гравців, поекспериментувати та налагодити нові зв’язки між одноклубниками.

«Рух» - «Миколаїв» 4:1 (0:1)

Голи: Ернест 46; Климчук 59 (з пен.); Брікнер 65; Калюжний 88 – Войцеховський 25

У минулому турі «Рух» поступився «Агробізнесу». Можна тільки здогадуватися, які слова прозвучали в роздягальні від тренера Леоніда Кучука, який завжди вимагає викладатися на максимум: і щодо результату, і щодо якості гри. Вже в цьому турі гравців теж чекав холодний душ у перерві: зазвичай хороший перший тайм у виконанні жовто-чорних, цього разу завершився не на їхню користь 0:1. Та в підсумку, вийшло лише на краще. У другому таймі команда побігла так, ніби не було п’ятнадцяти хвилин відпочинку. Секундна стрілка ще не встигла зробити оберту як Ернест вирівняв рахунок на табло вдало прийнявши м’яч у штрафній та перегравши голкіпера.

Наступний гол прийшов з пенальті. Якщо Вірджилу ван Дейку вручили нещодавно кращого гравця Європи, то Заставному можна вручати Оскара. Був фол чи ні, а от падав гравець «Руха» дуже і дуже награно. До позначки підійшов Климчук і вдало реалізував одинадцятиметровий – львів’яни вийшли вперед. Згодом ще один гол записав у свій актив Брікнер, замкнувши простріл Ернеста з флангу. Варто відзначити ганця, який отримує все більше ігрового часу та поки виправдовує довіру тренера. Довершив розгром корабелів Калюжний голом під завісу матчу. Перемога – і «Рух» піднімається на проміжну третю сходинку, яка дає право виходу в УПЛ. Вже в середу команда Кучука зіграє матч чергового туру. Відбудеться він у Запоріжжі, а протистоятиме їм місцевий «Металург» - аутсайдер турніру.

ФК «Львів» - ФК «Маріуполь» 0:1 (0:0)

Гол: Вакула 61

Менше, ніж тисяча. В останній день літа майже всі львів’яни знайшли справи куди цікавіші, ніж матч цих двох команд. Одна схожа на «Шахтар» вектором на бразильців, інша – просто тим, що орендує гравців звідти пачками. Однак до рівня «гірників» щодо роботи з вболівальниками їм іти ще з десяток років.

Про такий футбол довго говорити не хочеться. Гол – вершина айсбергу під назвою проблеми з прийняттям рішень. Владислав Приймак чомусь вважав, що на лінії свого штрафного він може обертатися з м’ячем та не зустріти пресинг. Іншої думки був Чурко, який швидко покарав гравця львів’ян за необачність та віддав пас на Вакулу. Молодий хавбек азовців прибрав іншого захисника на замаху й поклав м’яч у кут воріт з-під ноги ще одного гравця левів. Більше голів командам забити не вдалося. Реальний шанс у господарів був на 76-ій хвилині, однак Худжамов встиг згрупуватися та ногою відбити удар, що летів йому в протихід. Азовці обходять львів’ян, залишаючи команду Богдана Блавацького на 10 місці. Тепер у неї є два тижні на те, щоб зробити проміжні підсумки та вийти після паузи на ігри збірних впевненими у собі та в тому, що цьогоріч знову можна боротися за першу шістку. Найближчим суперником, по якому вдасться судити про те чи зроблені правильні висновки стане «Колос». П’ятнадцятого вересня львів’яни у Києві будуть екзаменувати новачка УПЛ.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ