Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" перервав безвиграшну серію, "Карпати" та ФК "Львів" її продовжили

Два дні поспіль львів’яни мали змогу наживо побачити гру місцевих команд: «Рух» та ФК «Львів» проводили свої матчі вдома. І лише «Карпатам», згідно з календарем змагань, довелося їхати в Олександрію.

Три львівські команди зібрали всі можливі результати: перемога, нічия та поразка й 4 набраних очки з 9 можливих.

ФК «Львів» - «Зоря» 0:0 (0:0)

Остання гра «Зорі», в якій підопічні Скрипника перемогли «Олімпік» з різницею в п’ять м’ячів, наштовхувала на думку, що львів’янам буде ой як непросто. Вже на початку матчу непоганий шанс відкрити рахунок мав Назарій Русин, однак з кількох метрів пробив не сильно та влучив у воротаря. Згодом «Зоря» навіть забила, щоправда гол Вернидуба було справедливо скасовано: гравець перебував в офсайді.

Високий рівень професіоналізму продемонстрував наприкінці першого тайму Педро. Залишити команду в меншості не через ігровий епізод, а просто продемонструвавши середній палець супернику – браво. Можливо, він хотів вказівним щось показати супернику?

У другому таймі в чорно-білих було ще два хороших шанси таки вивезти зі Львова перемогу, а не нічию. Втім, після удару Юрченка м’яч від перекладини відскочив у поле, а з ударом Будківського на останніх хвилинах впорався голкіпер львів’ян. До слова, Сарнавський у цьому матчі здійснив вісім сейвів та напрацював, щонайменше, на звання кращого гравця у складі своєї команди.

Завдяки нічиї команда Мазяра ще на один заліковий пункт віддалилася від «Олімпіка», який іде останнім. Тепер в активі ФК «Львів» 7 очок. Наступний матч, який закриватиме програму першого кола для містян, стане дербі з «Карпатами». Відбудеться воно вже після паузи для ігор збірних.

«Рух» - «Кремінь» 1:0 (0:0)

Голи: Климчук 78 (з пен.)

Посеред тижня «Рух» мінімально поступився в кубковій грі «Маріуполю». До того, теж у рідних стінах, зазнав поразки від «Оболонь-Бровар» та втратив лідерство у Першій лізі. Матч з «Кременем» у дванадцятому турі повинен був дати відповідь на питання, що ж саме сталося з командою Кучука: певний провал у результатах чи все ж просто складний календар та суперники високого рівня?

З перших хвилин було помітно, що гравці «Руха» хочуть якнайшвидше забити. Господарі поля вдало знаходили простір між лініями суперників, часто користувалися розрізними пасами у зону між центральним та крайнім захисником. Втім, у першому таймі забити не вдалося. У гостей теж були свої моменти. В одному з епізодів фланговий півзахисник «Кременю» двічі пробивав метрів з семи-восьми, однак влучав у Мисака.

В другому таймі «Рух» теж створював більше моментів та володів ініціативою, та м’яч все ніяк не йшов у ворота. Лише на 79-ій хвилині жовто-чорні отримали свій момент: у верховій боротьбі гравець гостей Павлик допоміг собі рукою. Арбітр вказав на позначку, з якої впевнено і точно пробив Климчук. Мінімальна перемога 1:0 над гостями з Кременчука дозволила підопічним Кучука стати першими за втраченими очками. Якщо в перенесеному турі з «Гірником-Спортом» львів’яни переможуть, то повернуться на вершину. Дякувати за це вони можуть «Інгульцю», який в центральному матчі туру обіграв «Оболонь-Бровар», в іншій грі «Агробізнес» вдома поступився «Прикарпаттю».

На відміну від найвищого дивізіону, у Першій лізі немає паузи через ігри збірних. Тому вже цієї суботи на «Рух» чекає непростий виїзд до «Минаю», в активі якого зараз стільки ж набраних балів, як і у львів’ян – 23.

«Олександрія» - «Карпати» 2:1 (0:0)

Голи: Гречишкін 50; Бабогло 82 – Халл 58

За декілька днів до матчу з’явилася інформація про те, що в букмекерських конторах просто таки з фантастичною швидкістю росте коефіцієнт на перемогу «Карпат», тобто їхні шанси оцінюють як все менші й менші. Така різка зміна може відбуватися лише з однієї причини: сума та кількість ставок на перемогу «Олександрії» - аномально збільшені, у порівнянні з іншими схожими матчами. Перша думка, яка виникає: «Ну все, знову договірні матчі». На цьому фоні «Карпати» навіть написали листа з проханням правоохоронним органам, щодо початку розслідування.

Тепер до самого матчу. «Олександрія» цього сезону дебютує в груповому етапі єврокубків, тож тепер вчиться правильно використовувати лаву запасних та проводити ротацію. В основному складі з’явилися Шастал, Бабогло, Стецьков та Задерака. Перший тайм минув без очевидних гольових моментів, приберігши всю інтригу на другу половину зустрічі.

Розпочався другий тайм результативно. Гречишкін забив зі штрафного. Сильний удар низом прошив не лише стінку, а й голкіпера Кудрика. Можливо, на заваді став мокрий газон, проте м’яч не летів у самісінький кут воріт, тому частково вина в цьому голі лягає й на плечі воротаря. Порцію критики він заслуговує і в другому пропущеному голі. При подачі в штрафну Кудрик вийшов надто далеко з воріт та невдало зіграв при виносі м’яча. «Олександрія» покарала миттєво: вже за декілька секунд Бабогло направляв з кількох метрів м’яч у ворота, де не було воротаря, а лише захисник, що залишився підстрахувати голкіпера. Між цими взяттями воріт «Карпати» провели й власний гол. Після подачі зі штрафного та невеликого рикошету м’яч відскочив до Халла, який сильним ударом з кількох метрів без надзусиль переграв Паньківа.

Наступного матчу «Карпат» доведеться чекати майже два тижні. Сподіваємося, що на принциповий матч з ФК «Львів» прийде чимало вболівальників, як і на їхню попередню зустріч. Не тільки ж на ігри єврокубків може ходити стільки львів’ян?

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото з офіційного сайту ФК "Рух"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ