Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" програв Маркевичу, ФК "Львів" обійшов "Карпати"

Кореспондент Гал-інфо аналізує виступ львівських професійних футбольних команд у вікенді, що минув.
https://www.scdnipro1.com.ua

Доки вся країна святкувала двадцять восьму річницю Незалежності, футболісти працювали. На вихідних відбувся п’ятий тур як у Першій, так і в Прем’єр-лізі, а отже, не обійшлося без матчів львівських команд. ʺРухʺ ще в п’ятницю провів матч у Волочиську, ʺКарпатиʺ в неділю складали іспит у черговому матчі з представником України в єврокубках – луганською ʺЗореюʺ, а ФК ʺЛьвівʺ закривав програму туру вже у понеділок: львів’яни їздили в гості до СК ʺДніпро-1ʺ.

ʺРухʺ Львів – ʺАгробізнесʺ Волочиськ 0:1 (0:0)

Гол: Черненко 79

У Першій лізі минуло вже п’ять турів, а виділити команди, які справді претендуватимуть на підвищення у класі, навіть важче, ніж до старту змагань. Чи не всі матчі зараз можна назвати грою команд-сусідів у турнірній таблиці. От і п’ятничний матч у Волочиську, де місцевий ʺАгробізнесʺ приймав львівський ʺРухʺ, не став винятком. 

Початок матчу краще провели гості: спочатку після подачі з кутового від Брікнера голкіпер господарів Воробей не зміг зафіксувати м’яч. Від гола врятувало лише те, що на підборі першим виявився захисник ʺАгробізнесуʺ. Вже за кілька хвилин все той же Брікнер завдавав сильного удару метрів з тридцяти, однак точності забракло. Небезпека біля воріт Мисака спочатку з’являлася зусиллями нападника господарів Сікорського. Наприкінці першого тайму партнери пасом знайшли його у штрафній, Ігор продавив капітана львів’ян Дуця, однак переграти воротаря гостей не зумів. А потім розпочав пасом з флангу атаку, яку лише дивом не зміг результативно завершити Бойчук. На цьому перший безгольовий тайм закінчився.

У другому таймі моменти в ʺАгробізнесаʺ стали виникати при контратаках. Зокрема, на 69 хвилині Семенюк відверто пробачив гостей після невдалої скидки Дуця на голкіпера. В Прем’єр-лізі, потрапляння в яку декларує своїм завданням львівський клуб, такі помилки завершуються голом практично завжди. 

При голі ʺАгробізнесуʺ впадало у вічі, що правильно пресингувати команда Кучука впродовж всього матчу ще не може. Черненко опинився цілком один в зоні перед штрафним майданчиком, відпасував на Семенюка, а згодом ще й опинився першим на добиванні в штрафній та забив. Більше голів у матчі вболівальники, яких зібралося майже три тисячі, не побачили. Після нічиєї та поразки на старті ʺАгробізнесʺ здобуває вже третю перемогу поспіль та піднімається у верхню половину турнірної таблиці. Цей матч був, мабуть, єдиним, в якому Мирон Маркевич вболівав не за ʺРухʺ. Легендарний тренер приїхав у місто на Хмельниччині, щоб побачити на власні очі тренерську роботу власного сина – Остапа. А вже цієї суботи, ймовірно, що Мирон Богданович всім серцем вболіватиме за ʺРухʺ у матчі проти ʺМиколаєваʺ. Можете теж долучитися, адже поєдинок відбудеться у Львові, на стадіоні ʺСкіфʺ.

ʺКарпатиʺ Львів – ʺЗоряʺ Луганськ 0:1 (0:0)

Гол: Будківський 58

Зелено-білим вже не звикати: у стартових п’яти турах вони зіграли вже з чотирма представниками України в єврокубках. Чи варто після такого важкого старту оцінювати гру за місцем в турнірній таблиці? Звичайно, що ні. Хоча виправдовувати ʺКарпатиʺ за низьку результативність теж не варто: з чотирьох забитих, лише один прийшовся не на гру з ʺОлімпікомʺ.

ʺЗоряʺ, яка лише в четвер відіграла матч у Барселоні проти місцевого ʺЕспаньйолаʺ, була точно не в найкращому стані. Та й віддавати всі сили підопічні Віктора Скрипника на ʺУкраїніʺ не могли: тренер заявив, що вже цього четверга луганці спробують гучно гримнути дверима в єврокубках.

Чи то на фоні втоми, чи через бажання зекономити силу багато атак ʺЗоріʺ завершувалися подачами в штрафну в намаганні знайти Будківського – найвищого гравця на полі. Декілька разів це вдавалося Михайличенку, коли крайній захисник не відчував пресингу зі сторони Мартінса. Втім найцікавіший момент за їхньої участі стався ще раніше: люксембуржець вбігав у штрафну та впав після контакту з Богданом. Однак повтор підтвердив правильність дій арбітра – про пенальті й мови бути не може. Михайличенко зіграв у м’яч.

З кожним туром все більше виділяється Гуцуляк. Олексій розуміє, що після продажу Шведа він може, навіть більше – повинен ставати лідером як на полі, так і за його межами. Якби він віддав пас на Понде на секунду швидше, то епізод би завершився голом, а не піднятим прапорцем асистента арбітра та офсайдом.

Попри високих гравців у центрі захисту пропустили львів’яни після вдалої гри головою від Будківського. Чеберко вдало відтягнув за собою Ковтуна при стандарті, а Халл виявився не готовим до боротьби на другому поверсі проти форварда луганчан. 0:1 – перший гол Будківського за довгий час та святкування, яким свого часу славився найбільший футбольний велетень – Пітер Крауч.

Чотири набрані очки за п’ять турів – старт, який не назвеш провальним, зважаючи на графік, однак тепер потрібно пройти решту дистанції з максимальним результатом. Наступний суперник – Десна, яка, для когось можливо неочікувано, зараз йде другою. Що це: справжня сила чернігівської команди чи легкі суперники на старті? Дізнатися зможемо вже 30 серпня. Львів’яни зіграють на виїзді.

СК ʺДніпро-1ʺ - ФК ʺЛьвівʺ 2:3 (0:1)

Голи: Польовий 56; Куліш 67 – Реннан 19; Пернамбуко 51; Шина 89 (з пен.)

Матч у Дніпрі став єдиним у турі, який винесли на понеділок. Не зовсім зрозуміло чому, та й нехай. До цього матчу львів’яни підходили маючи в активі три набрані очки та одинадцяте, передостаннє місце в турнірній таблиці. В першому таймі команди не відзначилися суператакувальною грою: СК ʺДніпро-1ʺ досі важко дається темп Прем’єр-ліги, а от ФК ʺЛьвівʺ грає з оглядкою на тили, адже втрачати знову очки не хочеться. Гол команди Блавацького прийшов нізвідки: голкіпер Кліщук вийшов далеко з воріт та намагався вибити м’яч, однак той зрадницьки зірвався з ноги. Реннан вдало зіграв та направив м’яч в порожні ворота: Кліщук вже був відіграний, а відчайдушна спроба Логінова виправити ситуацію в підкаті не була успішною. 0:1 – саме з таким рахунком команди пішли в підтрибунне приміщення.

Можна подумати, що на другий тайм вийшли дві зовсім інші команди. Більше ударів, емоцій та голів. Спочатку ʺЛьвівʺ у зразковій атаці в 1-2 дотики подвоїв перевагу, своє прізвище на табло записав Пернамбуко. Після цього львів’яни, мабуть, подумали, що справу вже зроблено та швидко за це поплатилися. Спочатку після затяжної атаки та серії відскоків потужно та без шансів для Сарнавського пробив Польовий. Удар з-за меж штрафної і це 1:2. Наступний гол точно стане аргументом ʺЗАʺ якнайшвидше впровадження VAR у нашому чемпіонаті. Після пасу Булеци Куліш забив. Спочатку здалося, що з кількаметрового офсайду, проте епізод і справді був складний для арбітрів – гол в підсумку зарахували. Точно видно, що на одній лінії з епізодом не було асистента арбітра, який трохи не встиг за грою і в цьому моменті зробив вибір на користь атаки та прапорець не підняв.

Та на цьому не завершилися ні голи, ні резонансні епізоди за участю команди арбітрів, разом з головним рефері Дмитром Кривушкіним. Скидка Когута назад, де Папа Гуйє в підкаті збив гравця львів’ян призвела до пенальті та другої жовтої для сенегальського захисника. Тут відеоасистент теж не завадив би, адже в гущі подій головному арбітру важко було визначити чи був контакт та чи встигав гравець ФК ʺЛьвівʺ до м’яча. Як і в моменті з голом господарів, перевагу надали атаці. 

До позначки підійшов Шина та точним ударом встановив остаточний рахунок – 2:3 на користь гостей. І це лише друга перемога для команди Богдана Блавацького в сезоні. До того вони ще в першому турі на виїзді обігрували ʺДеснуʺ. Наступну гру ФК ʺЛьвівʺ проведе вдома. В останній день літа львів’яни прийматимуть ʺМаріупольʺ. Азовці, вилетівши з Ліги Європи, тепер можуть зосередитись на чемпіонаті України. Тим більше, їм потрібно доводити невипадковість свого місця в попередньому сезоні, бо поки що, вони йдуть десятими. Початок матчу о 19:30.

Тарас ЖеребецькийГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ