Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" вперше програв за місяць, ФК "Львів" та "Карпати" набирають очки

Ці вихідні подарували львівським вболівальникам емоції від принципових ігор ФК «Львів» з «Ворсклою» в битві аутсайдерів, «Руха» та «Волині» в грі лідерів та виїзду «Карпат» до «Маріуполя».

І хоч в усіх матчах львів’яни забили по два голи, та результат був різним.

«Волинь» - «Рух» 3:2 (1:1)

Голи: Ульянов, 5; Курко, 66; Кожанов, 70 – Кондраков, 30; Копина, 86

Матч 17 туру на «Авангарді» стартував для жовто-чорних гірше не придумаєш: вже на старті зустрічі «Рух» пропустив. Бартуловіч подав зі штрафного, а Ульянов сильним ударом головою прошив Мисака. Вже через десять хвилин підопічні Леоніда Кучука повинні були вирівнювати становище, однак хаосом, після подачі з кутового Калюжного, скористатися не вдалося. Що не вдалося з першої спроби – вдасться з другої. Адже перший гол львів’ян прийшов саме з кутового у виконанні Івана Калюжного. Невдалий виніс м’яча від «хрестоносців» і неточний удар Брікнера на добиванні перетворюється у філігранний простріл на дальню штангу, де Кондракову ніхто не завадив переправити м’яч у сітку воріт.

Та радіти довго не довелося. Вже через дві хвилини «Рух» залишився у меншості: Никитюк намагався зірвати контрвипад суперника і вдалось йому це лише ціною «фолу останньої надії». Ще до цього епізоду першу жовту встиг заробити оборонець лучан Горопевшек, тож, заробивши ще одну на 40-ій хвилині, відправився відпочивати.

По перерві, на 55-ій хвилині, Роман Мисак парирував удар метрів з десяти, чим врятував свою команду від того, щоб вдруге за матч опинитися в ролі наздоганяючих. Та виявилося, що він всього лиш відтермінував неминуче. Вже через декілька хвилин Курко розстрілював ворота гостей з кількох метрів і голкіпер уже допомогти нічим не міг. А ще менш, ніж за 5 хвилин, третій гол в ворота «Руха» вколотив Кожанов.

Усе, на що спромігся «Рух», - скоротити відставання до мінімуму. При подачі зі штрафного Копина першим опинився на м’ячі та скерував його головою у сітку. Тепер від першої сходинки підопічних Кучука відділяє 4 очки і навіть перемога над «Гірник-Спортом» не допоможе ліквідувати це відставання. А найближчий матч у львів’ян надпринциповий. У п’ятницю, 15 листопада, в гості на «Скіф» приїде «Металіст-1925».

«Маріуполь» - «Карпати» 2:2 (1:0)

Голи: Чурко, 15; Мишньов, 54 – Назарина, 58, 90+3 (з пен.)

Після набраних балів у київському матчі з «Динамо» дива закінчилися. Домашня гра з гірниками завершилася очікуваною поразкою. Тому перед виїздом у Маріуполь очікування були досить приземленими: зважаючи на турнірне становище, будь-які очки були б хорошим результатом.

Хоча в першому таймі зелено-білі не нанесли жодного удару в ствір, однак особливо нічим не поступалися. Кількість виходів у атаку була навіть більшою, ніж у азовців, а де не вистачало стабільності, в обороні рятував Кудрик. І навіть гол Чурка не переконував у тому, що «Маріуполь» чимось сильніший від львівських левів. Та по перерві у ворота гостей залетів другий гол і вірити в позитивний результат вже вдавалося з трудом. Це постарався Мишньов, який скористався рикошетом, хитнув захисника та з лівої поцілив у дальній кут.

Врятувати в такій ситуації від психологічної ями міг лише швидкий гол у відповідь і він прийшов. Триходівка Дженнінгс-Дубінчак-Понде мала завершитися взяттям воріт, та перетворилася в прихований пас на дальню стійку, де на м’яч чекав Назарина. 2:1 і це другий гол Єгора в зелено-білій футболці. Гості пожвавішали і могли встановлювати паритет вже на 81-ій хвилині. Та героєм епізоду став Валерій Федорчук. Екс-карпатівець виніс м’яч з лінії воріт.

Маріуполь не вистояв якусь хвилину. На третій з трьох компенсованих хвилин у своїй штрафній сфолив Яворський, а Назарина точно виконав удар з 11 метрів. Нічия, яка дозволяє «Карпатам» залишитися на 10 місці, а азовців, схоже, остаточно відправляє у боротьбу за останнє місце у верхній шістці.

ФК «Львів» - «Ворскла» 2:0 (2:0)

Голи: Ренан, 19; Педро, 41 (з пен.)

Коли як не в цьому матчі? Питання вкрай логічне, адже це була гра двох аутсайдерів. «Ворсклу» лихоманить і навіть її капітан визнає, що стан команди в рази гірший, ніж просто «психологічна яма».

Незіграність чи небажання грати від полтавців було помітно. Не зрозуміло кому віддавав Мельничук в епізоді з першим голом, та Ренану варто подякувати фулбеку гостей. Після такого подарунку долі бразильцю залишалося тільки обіграти воротаря. З цим він впорався та записав своє ім’я на табло.

За десять хвилин до кінця першого тайму жорстко і поза межами правил зіграв Луїзау. Центрхав проїхався по нозі гравця ФК «Львів» та отримав заслужене попередження. Воно стало другим, тож гості залишилися у меншості. А за 5 хвилин ще й отримали пенальті у свої ворота. Педро прокинув Баєнка на куті поля, а Володимир у відповідь відмахнувся у боротьбі від бразильця. Сам заробив пенальті – сам його і виконав. На 41-ій хвилині Педро встановив, як пізніше виявилося, остаточний рахунок.

У другому таймі в господарів було чимало можливостей для атак, що й не дивно. Перевага у два гравці дається в знаки. Особливо, коли під кінець матчу всі починають втомлюватися. Та перевага у володінні та створенні атак не вилилася у додаткові голи.

Ця перемога стала для львів’ян першою в чемпіонаті з кінця серпня. Попереднього разу 3 очки вони брали на виїзді у Дніпрі. Тепер в наступному турі їх чекає візит до «Шахтаря», де здобуті очки будуть прирівняні до подвигу. Адже в цьому розіграші чемпіонату подібне вдавалося лише одній команді – «Олександрії».

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ