Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - «Фенербахче»: Усі дороги – на «Арену Львів»

Дочекалися! У Львові знову Ліга Чемпіонів! Сьогодні, 5 серпня, донецький «Шахтар» в рамках матчу-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів зіграє з турецьким «Фенербахче». Нагадаємо, перший матч між цими командами у Стамбулі завершився безгольовою нічиєю – 0:0.
Getty images

Львівські вболівальники, які уже розбалувані матчами високого рівня, а, зокрема, і Лігою Чемпіонів, – найпрестижнішим турніром серед кращих футбольних клубів Європи, не можуть пропустити жодного матчу такого рівня. Сьогодні на «Арені Львів» очікується аншлаг. Львів’яни та гості міста увесь вечір проведуть на «Арені Львів» - місці, яке і визначить команду, що пройде до плей-офф Ліги Чемпіонів. Погодьтеся, якщо у Львові місцеві вболівальники можуть «пропустити» гру «Шахтар» - «Говерла», то «Шахтар» - «Фенербахче» аж ніяк ні. А уявіть собі, якби Ліга Чемпіонів проходила у таких містах як Рівне, Тернопіль чи Івано-Франківськ… Ажіотаж до цього матчу переоцінити у цих куточках України було б дуже і дуже складно. Скажімо, у Рівному серйозний ажіотаж у вигляді заповнених трибун місцевого стадіону очікується на матч третього туру чемпіонату другої ліги за участю місцевого «Вереса». І уявіть собі, що квитки для вболівальників, які не є членами фан-клубу рівненців, подекуди будуть дорожчими, ніж на гру Ліги Чемпіонів – 200 гривень. Принаймні, так тиждень раніше повідомляли місцеві ЗМІ. До слова, на матч «Шахтар» - «Фенербахче» перепустки будуть від 50 гривень.

Чого очікувати від самого матчу українського та турецького гранда, сказати важко. Рахунок 0:0 на виїзді, а, зокрема, і гра «Шахтаря» вселяє багато оптимізму, однак він швидко тане, коли розумієш, що пропускати гол на власному полі команді Луческу ой як не бажано. Зважаючи на це, спрогнозую, що матч може бути дуже і дуже нервовим і його основний час також може завершитися без голів. Навряд чи буде вказівка від досвідченого і уже 70-річного Луческу стрімголов летіти в атаку і більше думати про атаку, аніж про оборону. Не складно, мабуть, здогадатися, що турки у цій грі, які не залишаться без підтримки своїх вболівальників, гратимуть від захисту на контратаках. Навряд чи турецька команда, яку на виїзді аж ніяк не можна назвати машиною, полетить в атаку забивати на виїзді. Обидві команди, мабуть, гратимуть дуже і дуже обережно. Написати, що ціна кожної помилки у цьому матчі може коштувати багато – не написати нічого.

Злість «Шахтаря» на «Фенербахче» повинна бути ще й тому, що турки повели себе непорядно по відношенню до бразильця Фреда, який ще мав право зіграти у першому квалфіцкаційному матчі Ліги Чемпіонів. Представники «Фенербахче» написали листа в УЄФА, у якому просили анулювати результат першого матчу і зарахувати українському клубу технічну поразку. Допінг-проба В Фреда дала позитивний результат, бразильця дискваліфікують, а результат першого матчу між цими командами залишили в силі. Сьогодні Фред не зіграє точно, а кого Луческу поставить на його місце, знає, мабуть, і він сам. У «Фенербахче» найбільше, мабуть, цікавить чи вийде зі старту зірковий нападник Робін ван Персі…

На думку провідних букмекерських контор світу, донецький «Шахтар» є фаворитом у цьому матчі. Ставки на перемогу «гірників» приймають з коефіцієнтом 1.8, на нічию – 3.6, а на перемогу турків – 4.5. Матч у прямому ефірі покаже телеканал «Україна» (21:45).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ