Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - ПСЖ: розгром, який не заслужили

Донецький «Шахтар» поступився французькому ПСЖ у другому турі групового турніру Ліги Чемпіонів. Команда Мірчі Луческу на «Арені Львів», незважаючи на доволі змістовну гру, особливо у другому таймі, отримала розгром з рахунком 0:3.

Матч проти зіркового ПСЖ доволі прогнозовано викликав ажіотаж на трибунах «Арени Львів». Вболівальників прийшло понад 32 тисячі, а це означало, що вільних святих місць майже не було. Уся «Арена Львів» гнала вперед «Шахтар», команду Луческу гучно підтримували при кожній атаці, а от гру ПСЖ вболівальники часто освистували. Фанатів ПСЖ у Львові було дуже мало. Прохання керівників французького клубу залишитися вболівальникам вдома через війну в Україні дало свій результат.

Зважаючи на дискваліфікацію Тараса Степаненка головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу у стартовому складі своєї команди випустив Максима Малишева. Жодних інших несподіванок у старті «гірників» не було. Натомість головний тренер ПСЖ легендарний Лоран Блан також випустив усіх найсильніших. Зіркові Сілва, Мотта, Кавані, Ібрагімовіч, Ді Марія та Давід Луіз на поле «Арени Львів» вийшли зі стартових хвилин поєдинку.

При заповненій «Арені Львів» поєдинок для «Шахтаря» розпочався невдало. Чи не перша позиційна атака французів завершилася взяттям воріт. Подача з лівого флангу у штрафний майданчик завершилася влучним ударом головою від Сержа Аур’єра. Такий хід подій однозначно не входив у плани Мірчі Луческу. «Шахтарю» довелося уже атакувати, при чому не малими силами.

При рахунку 0:1 на користь ПСЖ «Шахтар» заграв уже «першим» номером. Під овації «Арени Львів» «гірники» атакували, багато комбінували, проте робили це не надто успішно, оскільки серйозної загрози біля воріт Кевіна Траппа не було.

ПСЖ свої моменти в атаці знаходив легко. Клас та майстерність найкращої команди Франції та однієї з найкращих у Європі дозволяла ледь не однією-двома передачами розрізати оборону суперника. Такі моменти трапилися на 17 та 23 хвилинах, коли гості були близькими до того, аби забити другий. У першому епізоді Ібрангімович пробачив Пятова за його помилку на виході, а у другому Кавані не реалізував побачення з Пятовим після чергової грубої помилки в обороні. Втім, після цього епізоду «Шахтар» пропустив вдруге. Після подачі з кутового і удару когось з гравців ПСЖ м’яч зрикошетив від коліна Давіда Луіса і дезорієнтував воротаря Пятова - 0:2 на 23 хвилині.

Пропустивши два не зовсім логічні, та як люблять говорити тренери необов’язкові голи, гравці «Шахтаря» не опустили руки. Команда Луческу продовжувала комбінувати, намагатись щось створювати, а ПСЖ починав грати уже за результатом. «Шахтар» хоч і атакував більше, проте провали в оборони «гірників» продовжували траплятися. На 28 хвилині Ді Марія міг фактично поховати «Шахтар», але не зумів реалізувати вихід сам на сам з Пятовим.

Дуже серйозний момент відіграти один гол «Шахтар» створив наприкінці першого тайму. Справжня «пожежа» після рейду Тейшейри у штрафний майдачник завершилася нічим. У цій атаці били та добивали гравці ледь не половини команди «Шахтаря», однак воротар ПСЖ та оборона цієї команди вистояла.

До середини другого тайму обидві команди обмінялися своєрідними напівмоментами. У «Шахтаря» не забив Тайсон, а в ПСЖ – Ді Марія. Загалом господарі поля у другій 45-хвилинці атакували багато, перегравали суперника в комбінаційній грі, проте з реальною гостротою біля воріт Кевіна Траппа були проблеми. В певний період гри «Шахтар» добре «возив» суперника. Гравці ПСЖ думали лише про оборону, і про те, аби зберегти рахунок 2:0. «Шахтарю» таки вдалося тричі дуже серйозно потурбувати Траппа, проте перший удар Тейшейри прийняв на себе воротар, а другий – поперечина, а третій удар Тейшейри був вище воріт.  

Не забивши перший гол у чужі ворота, наприкінці поєдинку «Шахтар» отримав третій гол у власні. В ПСЖ вдалася класна контратака, яка завершилася виходом сам на сам Ібрагімовіча з Пятовим. Зірковий Ібра не без допомоги рикошету від Срни зробив рахунок 3:0 на користь своєї команди.

Якщо відверто, то «Шахтар» на такий результат у цьому матчі не награв. Незважаючи на це, команді Луческу потрібно змиритися з такими станом справ і думати уже про наступні матчі. Зважаючи на два розгроми на старті від «Реала» та ПСЖ «Шахтарю», швидше за все, доведеться воювати за Лігу Європи зі шведським «Мальме».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: ФК "Шахтар"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ