Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шевченко: у новий рік – у доброму гуморі

Національна збірна України з футболу на мажорній ноті завершила 2016 рік. Команда Андрія Шевченка експериментальним складом у Харкові обіграла збірну Сербії – 2:0. Влучними ударами у складі нашої команди відзначилися Євген Шахов та Андрій Ярмоленко. Останній забив з пенальті.
ФФУ

Зимуватиме збірна України у доброму гуморі. Під керівництвом Андрія Шевченка наша команда не програла жодного матчу: у трьох перемогла та у двох зіграла внічию.  

До Харкова збірна України повернулася після трирічної перерви. Зважаючи на брак професійного футболу у місті-мільйонері, своєрідний ажіотаж на трибунах стадіону «Металіст» наша команда таки викликала. Втім, через не найкращу погоду вболівальники так і не змогли повністю заповнити трибуни стадіону, що приймав Ліги Європи та матчі Євро-2012.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко у цьому матчі випустив експериментальний склад команди. З перших хвилин місце в основному складі отримали такі гравці, як Денис Бойко, Сергій Кривцов, Іван Ордець, Євген Шахов, Максим Малишев, Віктор Циганков, Роман Зозуля, Олександр Караваєв та інші. Для цих гравців місце в основному складі збірної – здебільшого новинка, адже ігрову практику у своїх клубах мають далеко не усі гравці, і здебільшого це стосується легіонерів. У матчі проти Сербії також і відбулося кілька дебютів: вихід «динамівця» Циганкова у День його народження в основному складі, так, як і гол Євгена Шахова у футболці національної збірної України. Словом, Андрій Шевченко дав ігрову практику усім гравцям, яких викликав на збори нашої команди на офіційний матч проти Фінляндії та товариський проти Сербії. При попередніх тренерах збірної України така практика відбувалася далеко не завжди.

Сам матч проти сербів, які грали також дещо в експериментальному складі, залишив, мабуть, більше запитань, аніж відповідей. У який футбол грає збірна України поки, на жаль, зрозуміти важко. Втім, суперник у Харкові в України був більш, ніж достойний. Збірна Сербії у відборі на чемпіонат світу після чотирьох матчів, як і збірна України, набрала 8 очок і є одним з головних претендентів на вихід з групи D. Зважаючи на це, очікувати феєричної гри від експериментального складу збірної України було б, мабуть, неправильно. Андрій Шевченко у цій грі для себе мав зрозуміти хто в якій формі перебуває, і хто з цих гравців може допомогти нашій команді в офіційних матчах відбору на Мундіаль уже у наступному році.

Загалом, у матчі проти сербів ніхто з гравців збірної України не проявив себе настільки відмінно, щоб після гри його засипали компліментами. Більш-менш усі зіграли на своєму рівні, при цьому нічим особливим не вразивши. Та й, мабуть, гра українців у матчі проти сербів заслуговує на оцінку «може бути». Найбільше радує те, що у поєдинку проти рівних суперників або у матчах, де суперники дещо поступаються нам за класом, наша команда рідко пропускає і зазвичай добивається мінімальних перемог. У поєдинку проти сербів найбільше порадувала реалізація гольових моментів. За увесь матч біля воріт суперника синьо-жовті створили не так багато, як нам би цього хотілося, однак збірній України вдалося здобули перемогу. При чому перемогу з рахунком 2:0 і це саме та ситуація, коли переможців судити не можна. Звісно, другий гол у виконанні нашої команди був подарований шведським арбітром Мартіном Стрембергссоном, оскільки фолу на Ярмоленку у штрафному майданчику не було. Втім, має і нам колись щастити… Значно приємніше, коли результативні помилки арбітри роблять на нашу користь, а не навпаки…

Серби у Харкові також особливо не вразили. Можливо, команда Славолюба Мусліна уже була думками на зимових канікулах, а відтак робити результат у товариському матчі серби не хотіли. Та й більше того, збірна України – зовсім не той легкий суперник, пробити захист якого для команди такого рівня проблемою не буде. Зважаючи на певні «не можу» у виконанні як і одних, так і інших, матч на «Металісті» для вболівальників у деяких моментах по-справжньому був нудним.

Те, що Україна перемогла сербів з рахунком 2:0, і те, що команда під керівництвом Андрія Шевченка не програла жодного матчу і йде на зимові канікули у хорошому настрої, звісно, що радує, однак не більше того. Попереду у нашої команди напружений 2017 рік, який і, по суті, дасть відповіді на усі запитання у якому векторі працює наш новий головний тренер Андрій Шевченко. Зараз «Шеву» влаштовує усе, він роздає радісні інтерв’ю і пишається тим, що є головним тренером збірної України. Він хвалить гравців, бачить у них майбутнє, має непогану пресу. Втім, чи будемо радіти ми, вболівальники, після офіційних виїзних матчів у Хорватії та Фінляндії?

Товариський матч

Україна - Сербія 2:0

Голи: Шахов, 38; Ярмоленко, 87

Україна: Бойко, Кривцов, Ордець, Бутко, Федецький, Шахов (Зінченко, 77), Малишев, Циганков (Ярмоленко, 65), Сидорчук (Ротань, 46), Караваєв (Петряк, 46), Зозуля (Бесєдін, 62).

Сербія: Райковіч (Йованович, 46), Тошич (Максимович, 83), Мітровіч, Пейчіновіч, Младеновіч, Тошич (Маркович, 46), Гудель, Катаї (Мітровіч, 69), Радоя, Ігньовскі (Іванович, 77), Павлович (Пешич , 46).

Попередження: Зозуля, 61; Ротань, 79; Іванович, 87

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ