Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Словаччина – Україна: більше, ніж реванш

Дочекалися! Сьогодні, 8 вересня, національна збірна України з футболу зіграє один з ключових матчів відбору на Євро-2016.
sport.ua

У Жиліні синьо-жовта команда поміряється силами зі збірною Словаччини. У цьому матчі підопічним Михайла Фоменка обов’язково лише перемагати. Інший результат, окрім перемоги, розцінюватиметься як невдача.

Матч з білорусами на «Арені Львів» ми хоч уже й забули, але перший тайм цього поєдинку ще закарбувався в пам’яті. І це, мабуть, тому, що такий перший тайм, і загалом цілий матч ми хочемо побачити у грі проти Словаччини.

Словаки, до слова, навіяли надій на позитивний результат в Іспанії, де безнадійсно «скрутилися» місцевій збірній з рахунком 0:2. І справа тут, мабуть, не тільки у рахунку, а у тому, що шансів на нічию майбутній господар матчу з Україною не мав взагалі. Така гра «червоної фурії» однозначно додала оптимізму українським вболівальникам. Як мінімум кожен другий вболівальник нашої команди вірить у переможний результат у Жиліні, і це при тому, що відбір на Євро-2016 наша команда розпочала з домашньої поразки від словаків у Києві.

Що цікаво, рівно рік тому 8 вересня 2014 року матчем Україна – Словаччина на НСК «Олімпійський» і стартував новий відбір на чемпіонат Європи. Нагадаємо, тоді Україна зазнала поразки з рахунком 0:1, після чого збірна Словаччини міцно адаптувалася на першому місці в турнірній таблиці групи С. Гол Роберта Мака на 17 хвилині матчу виявився єдиним у цій зустрічі.

Згадуючи той матч та, аналізуючи загальний стан справ у збірній України, дуже хочеться вірити у те, що наша команда сьогодні в Жиліні зіграє свій кращий матч відбору. Дуже хочеться вірити у хороший настрій після футболу і в те, що слово плей-офф найближчим часом можна буде викинути з голови.

Головний тренер нашої команди Михайло Фоменко на передматчевій прес-конференції сказав, що сюрпризів у складі та грі нашої команди ми не побачимо. І це, погодьтеся, більше радує, ніж навпаки, оскільки клас гравців нашої команди нічим не гірший, аніж у словаків. Якщо Ярмоленко, Коноплянка і вся наша компанія зіграє в повну силу, стадіон «Жиліна» як у пісні Скрябіна буде «мовчати».

На думку букмекерів, у матчі відбірного раунду до Євро-2016 між збірної Словаччини та України фаворита немає. На перемогу словаків провідні букмекерські контори світу приймають ставки з коефіцієнтом 2.6, на нічию – 3.1, а на перемогу України коефіцієнт 2.9.

Матч Словаччина – Україна у прямому ефірі покаже телеканал «Україна». Початок матчу о 21:45.

Що цікаво, матч Словаччина – Україна судитиме англійський арбітр Мартін Аткінсон, який судив фінал Ліги Європи між дніпропетровським «Дніпро» та іспанською «Севільєю».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ