Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Топ-10 міжнародних футбольних подій на карантині

Попри те, що матчів та змагань немає, важливі новини з футбольного світу продовжують надходити. Кореспондент Гал-інфо називає найважливіші футбольні новини під час карантину станом на 27 квітня.

Євро перенесено

УЄФА відклав проведення Євро-2020 до літа 2021 року, аби дати європейським лігам більше часу для завершення сезону в умовах пандемії коронавірусу. Чемпіонат Європи 2020 буде проводитися з 11 червня по 11 липня 2021 року.

Нідерланди уже дограли

Чемпіонат Нідерландів з футболу сезону 2019-2020 не буде завершено. Про це повідомляє офіційний сайт турніру. У зв'язку з достроковим завершенням турніру чемпіон не буде визначений, а команди, які йшли в зоні вильоту, не понизяться у класі.

Згідно з рішенням Королівського футбольного союзу, у Лізі чемпіонів у наступному сезоні зіграють "Аякс" (раунд плей-офф) і "АЗ" (другий кваліфікаційний раунд), а в Лізі Європи - "Феєноорд" (груповий етап), "ПСВ" і "Віллем II" (другий кваліфікаційний раунд).

Чотири команди не згодні з рішенням і мають намір судитися з організацією. Мова йде про "АЗ Алкмар", який втратив шанс здобути чемпіонство, "Утрехт", який залишився без єврокубків та "Камбуур" і "Де Граафсхап", які не зможуть підвищитись в класі.

Іспанія: футбол при порожніх трибунах

За повідомленнями місцевої преси, іспанські клуби гратимуть при порожніх трибунах до 2021 року через пандемію коронавірусу. Відповідне рішення прийняв іспанський уряд. Згідно з планом місцевої влади, стадіони в Іспанії відкриють лише в січні 2021 року зі фіксованою кількістю людей на трибунах. Втім, рішення можуть переглянути, якщо ситуація з пандемією покращиться.

Німеччина: Бундесліга може першою вийти з карантину

Найшвидше за інших про свою готовність до рестарту оголосили в німецькій Бундеслізі, де вже 9 травня планують поновити чемпіонат.

"Поспіх у поверненні на поле обумовлений не тільки емоційною, а й фінансовою складовою, — відзначив виконавчий директор Бундесліги Крістіан Шейферт. — Зараз ми всі ведемо боротьбу за виживання".

Міністерство праці Німеччини планує ввести додаткові запобіжні заходи під час матчів Бундесліги: футболістам доведеться надягати маски під час матчів, які не повинні спадати під час ігрових ситуацій. Кожні 15 хвилин маски змінюватимуться, також гравці отримуватимуть додаткові перерви. Під час матчу маски не можна чіпати руками. 

5 замін від ФІФА

Командам можуть дозволити проводити п'ять, а не три заміни в матчах, щоб допомогти футболістам впоратися з навантаженнями після паузи, викликаної пандемією коронавіруса. Щоб не затягувати час матчу, в самій грі буде дозволено проводити три заміни, ще дві – в перерві.

Нове правило може бути задіяне в нинішньому сезоні, а також в змаганнях, які почалися в цьому році і закінчаться у 2021. Що стосується матчів збірних, то воно буде діяти до 31 грудня 2021 року.

Італія: сезон необхідно дограти

Клуби італійської Серії А остаточно вирішили дограти поточний чемпіонат країни. Рішення було ухвалено одноголосно на засідання ради Серії А щодо можливого поновлення сезону, повідомляється на офіційному сайті ліги. Національну першість дограють, якщо уряд країни дозволить це зробити, відповідно до правил, що стосуються здоров’я і безпеки всіх учасників.

"Відновлення спортивної активності буде відбуватися відповідно до вказівок ФІФА і УЄФА, з рішеннями Італійської федерації футболу (FIGC), а також відповідно до медичних протоколів щодо захисту футболістів і всіх працівників", - йдеться в заяві ліги.

Наслідний принц Саудівської Аравії купить англійський «Ньюкасл»

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман готовий викупити "Ньюкасл" за суму, яка у різних джерелах складає 300-400 мільйонів євро. Рафаель Бенітес покинув команду минулого літа через те, що власник "Ньюкасла" Майкл Ешлі намагався продати клуб, адже іспанець не отримував бажаних гарантій щодо трансферного бюджету.

Тепер Рафа може повернутися. Ще один фаворит на посаду – Массіміліано Аллегрі. Також в списку потенційних кандидатів знаходяться Маурісіо Почеттіно, Роберто Мартінес і навіть Стівен Джеррард.

В Іспанії стерилізуватимуть футбольне поле

"В принципі, ризику підхопити вірус через м'яч немає. Він, як і газон буде стерилізований до гри, в перерві і після матчу. М'яч може заразити вас, але коли стерильний м'яч котиться по стерильній поверхні, заразитися важко.

Гра буде іншою. Футболісти при стандартах не зможуть боротися та фізично контактувати один з одним – чіплятися, обійматися тощо. Будь-який гравець, допущений до змагань, буде визначений як вільний від коронавірусу. Це ж стосується і стадіонів, на яких вони перебуватимуть", - розповів Президент асоціації лікарів футбольних клубів Іспанії Рафаель Рамос про заплановані заходи безпеки після відновлення національного чемпіонату.

Місто-господар Євро готове відмовитися від турніру

Президент Данського футбольного союзу (DBU) Йеспер Меллер розповів про можливе скасування проведення матчів чемпіонату Європи у 2021 році через велогонку "Тур де Франс".

"Думаю, вірогідність проведення матчів в Копенгагені 50 на 50, - цитує Меллера Sky Sports. - Ми готові провести їх, але ми не можемо зробити це без беззастережної підтримки наших партнерів. Я буду впевнений тільки тоді, коли у нас буде остаточна угода".

Стеля зарплат у футболі

Власник англійського "Брайтона" Тоні Блум висловився щодо запровадження стелі зарплат у всіх європейських чемпіонатах.

"Якщо це спрацює, то стелю треба вводити в усьому світі. В Європі - обов'язково, хоча зробити це буде дуже важко. Однак, якщо ліги прийдуть до певної угоди і при цьому, я впевнений, виникнуть юридичні питання, то щось в регламентах треба буде поміняти. В іншому випадку зарплати гравців продовжать рости далі й стануть непідйомними для клубів".

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ