Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові відбулась презентація книги про героїв АТО

У Львові відбулась презентація книги про героїв АТО, - регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Студенти факультету журналістики Львівського Національного університету імені Івана Франка та майбутні офіцери-культурологи що навчаються у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові стали першими, хто отримав нагоду ознайомитись із четвертим томом книги «Вклонімось доземно українському солдату».

– Чотири роки поспіль, військові журналісти Центрального друкованого органу МО України газети «Народна армія» працюють у районі проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Окрім газетних публікацій, кореспонденти постійно працюють над створенням документального проекту: багатотомної книги, що наче календар чи щоденник відображає ситуацію на лінії фронту, – відзначив начальник відділу газети полковник Олександр Поронюк. – В такий спосіб ми прагнемо увічнити військовий подвиг простих українців. Також, це й аналітичний матеріал для майбутніх істориків та дослідників нашої епохи. Завдячуючи таким книгам, у майбутньому ніхто не маніпулюватиме фактами щодо подій на Донбасі. Книга буде актуальною і через 50, і через 100 років.

Презентація книги була організована у форматі професійної дискусії. Військові кореспонденти полковники Тарас Грень та Володимир Скоростецький розповіли про те, як саме створювались матеріали, що увійшли до книги. Крім того студенти-журналісти мали змогу поспілкуватись й зі своїми однолітками-курсантами.  Командир курсантського підрозділу, молодший сержант Руслан Яриш, який до вступу у військовий ВНЗ брав участь у бойових діях на Донбасі у складі артилерійської бригади, розповів про перші і найважчі місяці боїв 2014-го року. Про своїх побратимів та про те, чому вирішив продовжувати військову кар’єру.

На завершення зустрічі у бібліотеку факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка військові журналісти передали декілька примірників книги «Вклонімось доземно українському солдату».

Володимир Скоростецький (м. Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ