Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна – Білорусь: Що хотіли, те й отримали

Національна збірна України з футболу здобула свою черговому перемогу на «Арені Львів».
Фото sport.ua

Команда Михайла Фоменка в офіційному матчі відбору до Євро-2016 з рахунком 3:1 впевнено обіграла збірну Білорусі. Результат матчу синьо-жовті вирішили у першому таймі, забивши у ворота суперника три «сухі» голи.

Для збірної України місто Лева стало гостинним та фартовим уже давно. Сюди наша головна команда країни приїжджає охоче, і, щонайголовніше, ніколи не програє. Не став винятком і матч кваліфікації за вихід на чемпіонат Європи проти збірної Білорусі. «Арену Львів» майже заповнили вщент. Чи то на Лігу Чемпіонів, чи то на матчі національної збірної, і, мабуть, не важливо з ким би синьо-жовті грали, вболівальники приходять охоче.

Поєдинок збірної України та сусудньої Білорусі запам’ятався не лише яскравим першим таймом у виконанні наших футболістів. Коли на футбольного газоні ставало сумно, активізовувалися вболівальники, при чому і з України, і з Білорусі. І робили це так, що шквал оплесків на свою адресу зривали як і одні так, і інші. Патріотичні банери в підтримку українського народу, вигуки «Слава Україні – Героям Слава», «Хай живе Білорусь» та всесвітньо відомий хіт про президента Росії однозначно веселив вболівальників на трибунах. А почути і подивитися справді було що.

Про сам матч багато писати не треба. Як виявилося, клас збірної України виявився на голову вищим, аніж клас команди Білорусі. Який склад та тактику на гру не придумав колишній «динамівець», теперішній наставник білорусів Олександр Хацкевич, перший тайм гості провалили. Провалили настільки, що у другому таймі збірна України фактично матч догравала, і думала уже про значно важливішу гру проти лідера групи С збірної Словаччини. Голи Артема Кравця, Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки з пенальті забезпечили Україні більш, ніж солідну перевагу після першої 45 хвилинки. Підопічні Михайла Фоменка були сильнішими, мабуть, в усіх компонентах гри. Більше того, у першому таймі синьо-жовті могли забити більше, оскільки кілька хороших моментів господарі по-справжньому змарнували.

У другому таймі гравці національної збірної України уже не були такими яскравими, як у першому. Рахунок 3:0 не особливо мотивував когось стрімголов летіти в атаку. Втім, розслабленість господарів і бажання команди Білорусі зберегти власне обличчя у Львові повернуло в матч деяку інтригу. Сергій Корніленко на 62 хвилині реалізував пенальті, яке сам і заробив після фолу Хачеріді. При рахунку 3:1 гості мали кілька напівмоментів для того, аби зробити рахунок 3:2, проте на завершальній стадії атаки білорусам бракувало майстерності.

Ще один мінус у грі нашої збірної – зовсім непотрібна червона картка Дениса Гармаша. Гравець «Динамо» за картинне падіння у штрафному майданчику отримав другу жовту картку і водночас дискваліфікацію на матч зі словаками. До слова, до цього матчу хлопці Михайла Фоменка підходять у непоганому настрої. У грі з білорусами вони дали вболівальникам те, що вони й очікували.

Завтра-післязавтра гру з білорусами забудемо, результат залишиться у нашій пам’яті і все більше і більше буде думок про матч у словацькій Жиліні. І як би хотілося, щоб наша команда взяла реванш у суперника за поразку у першому колі, і зіграла увесь матч так, як зробила це проти білорусів у першому таймі. Звісно, суперник в України буде не той, але, мабуть, ніхто з нас не хоче знову грати у плей-офф…

Україна - Білорусь - 3:1 (3:0)

Голи: Артем Кравець, 7, Андрій Ярмоленко, 30, Євген Коноплянка, 41, з пенальті - Сергій Корніленко, 62, з пенальті.

Україна: Андрій Пятов, Артем Федецький, В’ячеслав Шевчук, Євген Хачеріді, Ярослав Ракицький, Денис Гармаш, Євген Коноплянка, Андрій Ярмоленко (Олег Гусєв, '69), Руслан Ротань (Сергій Рибалка, '75), Тарас Степаненко, Артем Кравець (Олександр Гладкий, '86).

Білорусь: Андрій Горбунов, Олександр Мартинович, Єгор Філіпенко, Ігор Шітов, Іван Маєвський, Ігор Стасевич, Максим Володько, Михайло Сіваков (Михайло Гордійчук, '46), Олександр Глеб (Ренан Брессан, '86), Тимофій Калачов (Ніколай Сігнєвич, '72), Сергій Корніленко.

Попередження: Денис Гармаш, 14. Євген Хачеріді, 61. Руслан Ротань, 64. - Михайло Сіваков, 40. Олександр Мартинович, 79.

Вилучення: Денис Гармаш, 92 (друге попередження).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

На фото: Гравці збірної України святкують поповнення в сім’ї Коноплянки

Відео - Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ