Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Семеро смертей: російський терор в тилу України

З початку року в Україні сталася серія гучних замахів та вбивств. Часто все це відбувається просто на вулицях столиці. Практично всі об’єкти замаху пов’язані із АТО на Донбасі або ж були опонентами російського путінського режиму. Гал-інфо нарахувало вісім найгучніших справи від початку 2017 року, коли загинуло семеро осіб.
Денис Вороненков.
Денис Вороненков.
Денис Вороненков.
Денис Вороненков.
1/2

У центрі Києва 23 березня 2017 року був вбитий екс-депутат Держдуми Денис Вороненков, який утік від путінського режиму в Україну. Тоді невідомий відкрив вогонь по Вороненкову та його охоронцю. В результаті цього Вороненков був убитий. Охоронець відкрив вогонь у відповідь і поранив нападника. Обоє отримали поранення.

Нагадаємо, що Денис Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича. Також він був готовий давати щодо цього свідчення у суді. Восени 2016 року він покинув Росію, а в грудні отримав українське громадянство.

Вороненков розповів, як депутатів Держдуми змушували голосувати за анексію Криму. Додамо, що він також підтримав голосуванням анексію українського півострова Росією, але його начебто не було в сесійній залі під час голосування.

Автомобіль Олександра Хараберюша.
Автомобіль Олександра Хараберюша.
Олександр Хараберюш.
Олександр Хараберюш.
1/2

31 березня 2017 року у центральному районі Маріуполя (Донецька область) внаслідок теракту загинув український спецпризначенець, контррозвідник, полковник Служби безпеки України Олександр Хараберюш (позивний «Душман»). Він був учасником антитерористичної операції на Сході України.

Вибух його автомобіля стався на перетині пр. Металургів та вул. Кафайської, неподалік ринку «Едельвейс». Олександр Хараберюш саме перебував за кермом автомобіля. Силою вибуху водія викинуло з машини, він помер на місці від втрати крові.

Серед версій звучала й така, що теракт вчинило ДРГ так званої «днр». За даними видання «Цензор.НЕТ», автомобіль підірвали за допомогою радіокерованої магнітної міни, яку заклала вночі під сидіння водія жінка-терористка.

Аміна Окуєва та Адам Осмаєв.
Аміна Окуєва та Адам Осмаєв.
1/2

1 червня 2017 року у Києві вчинили замах на добровольці й учасники АТО подружжя Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву.

Стрілянина сталася на Подолі у Києві. Тоді вогнепальне поранення отримав Адам Осмаєв. Його дружина Аміна Окуєва застосувала у відповідь проти нападника зброю. Подружжя виманив на зустріч начебто французький журналіст. Нападник стріляв у Адама Осмаєва.

Нагадаємо, що Адама Осмаєва підозрювали у замаху на президента РФ Володимира Путіна. Осмаєв воював на Донбасі та очолював чеченський батальйон ім. Джохара Дудаєва.

Авто Максима Шаповала. Фото: Eka Beradze-Fokina
Авто Максима Шаповала. Фото: Eka Beradze-Fokina
Максим Шаповал.
Максим Шаповал.
1/2

27 червня 2017 року у Києві неподалік будівлі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, стався потужний вибух автомобіля, за кермом якого перебував український розвідник, генерал-майор Збройних сил України, командир 10-го окремого загону спеціального призначення, начальник спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максим Шаповал.

Вибух стався близько 8:10 у Солом'янському районі м. Києва під час руху автомобіля. Сила вибуху була такою, що уламки автомобіля розкидало на десятки метрів. Максим Шаповал внаслідок отриманих травм помер на місці.

Окрім того, поранення отримали двоє випадкових перехожих.

Як повідомило видання «Українська правда», у військовій частині, якою керував Максим Шаповал, серед іншого, займалися охороною екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Юрій Возний.
Юрій Возний.
1/1

Близько 19.00 27 червня 2017 року в Костянтинівському районі в селі Іллінівка (Донецька область) в результаті вибуху автомобіля загинув український контррозвідник, полковник Служби безпеки України, співробітник Департаменту контррозвідки, учасник антитерористичної операції на Сході України. Юрій Возний.

В результаті теракту ще троє людей отримали поранення різного ступеню важкості.

Юрій Возний став двадцять третім працівником Служби, який загинув на Донбасі.

Як повідомив позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, вибух стався внаслідок того, що під авто заклали вибухівку.

Авто Тимура Махаурі. Фото: УНІАН.
Авто Тимура Махаурі. Фото: УНІАН.
Тимур Махаурі.
Тимур Махаурі.
1/2

8 вересня 2017 року у Києві знову пролунав вибух. Цього разу підірвали автомобіль громадянина Грузії, який має чеченське коріння Тимура Махаурі. Разом із ним в автомобілі була жінка та дитина, які отримали поранення. Тимур Махаурі від отриманих травм помер.

Як повідомляли ЗМІ Тимур Махаурі був активним учасником конфлікту на Донбасі і воював у добровольчому батальйоні.  Окрім того, він виступав проти путінського режиму та вважався особистим ворогом глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

Мотоцикл, який вибухнув біля будівлі телеканалу «Еспресо».
Мотоцикл, який вибухнув біля будівлі телеканалу «Еспресо».
1/1

Ввечері 25 жовтня, у Києві черговий вибух. Цього разу вибух пролунав біля будівлі телеканалу «Еспресо». В результаті цього поранення отримав народний депутат України Ігор Мосійчук. Його охоронець та ще один чоловік – загинули. Також серед поранених політолог Віталій Бала та жінка, яка йшла повз місце вибуху. 

Вибух назвали терактом і побачили у цьому «чеченський слід».  

Аміна Окуєва.
Аміна Окуєва.
Обстріляне авто.
Обстріляне авто.
1/2

30 жовтня 2017 року близько 20.00, біля селища Глеваха, неподалік Києва, на залізничному переїзді обстріляли машину у якій їхало подружжя Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Зловмисників було двоє, і вони обстріляли з автоматів автомобіль з кущів.

Адам Осмаєв був за кермом, а його дружина – на пасажирському сидінні. Одна з куль влучила Аміні Окуєвій в голову. В результаті травми вона померла. Адам Осмаєв отримав порання ноги.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що за вбивством Аміни Окуєвої, яка була лейтенантом поліції та воювала у складі батальйону «Київ-2», стоять російські спецслужби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ