Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Введення в дію воєнного стану - своєчасне і правильне рішення

"Введення в дію воєнного стану - своєчасне і правильне рішення", - Олексій Мазепа, старший офіцер Управління Цивільно-військове співробітництво.
Олексій Мазепа

28 листопада 2018 року Глава держави підписав закон про затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні», яким вводиться відповідний правовий режим на 30 днів, з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня, в десяти областях України: Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Миколаївській і Вінницькій.

- Введення в дію воєнного стану показало, наскільки це було своєчасне і правильне рішення, яке позитивно вплинуло на нарощування бойових спроможностей як існуючих підрозділів, так і підрозділів територіальної оборони, - зазначив підполковник Олексій Мазепа, старший офіцер Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Наразі у Збройних Силах України продовжуються навчання з резервістами. Так на базі Оперативного командування «Північ» після проходження відновлювального курсу з вогневої підготовки зі стрілецької зброї, мінної безпеки та тактичної медицини резервісти перейшли до циклу занять із теоретичного та практичного вивчення техніки і озброєння. Навчання так зацікавили та вплинули на їх учасників, що дехто з резервістів вже задумується над підписанням короткострокового контракту зі Збройними Силами України.

А на Херсонщині тривають тактичні навчання бригади територіальної оборони. Керівництво області та Херсонський обласний військовий комісаріат з відповідальністю поставилися до організації й проведення тактичних навчань бригади територіальної оборони Херсонщини. Підрозділ на сьогодні вже укомплектований особовим складом в повному обсязі.

Військовозобов’язані, які прибули до місця проведення тактичних навчань, пройшли реєстрацію. Зараз тактичні навчання бригади територіальної оборони на Херсонщині знаходяться у активній фазі під час якої робиться наголос на відпрацювання заходів контрдиверсійної діяльності. І це лише частина тих заходів, які проводяться у Збройних Силах України.

Не залишаються осторонь і органи місцевого самоврядування та комунальні служби, які займаються перевіркою та очищенням приміщень визначених як укриття для цивільного населення.

Враховуюче зазначене хочемо ще раз наголосити, що як заявляв Президент України Верховний Головнокомандувач обмеження прав і свобод громадян визначені Законі України «Про правовий режим воєнного стану» будуть застосовані лише в разі відкритого вторгнення Росії за межами операції Об’єднаних сил і території Криму".

Також хочу підкреслити, що у будь якому разі введення воєнного стану не впливає:

- на роботу органів соціального захисту, а відповідно й на виплату соціальних допомоги та пенсій;
- на роботу медичних закладів та надання медичної допомоги;
- на право звертатися до суду і захищати свої права;
- на дотримання Ваших прав при затриманні та презумпцію невинуватості;
- на виплати від держави відшкодування, якщо є відповідне рішення суду;
- на право не виконувати явно злочинні накази чи розпорядження.

Закликаємо місцеве населення зберігати спокій та бути пильними та обачними!

Зокрема, державні органи отримали доручення щодо: введення в дію плану запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні; забезпечення постачання Збройним Силам України, іншим військовим формуванням матеріально-технічних ресурсів і майна, надання послуг та їх фінансування в обсягах, що необхідні для ефективного виконання покладених на них завдань в особливий період; приведення у готовність до виконання завдань за призначенням в особливий період із введенням ступеня ПОВНА ГОТОВНІСТЬ визначених об'єктів єдиної державної системи цивільного захисту, її функціональних та територіальних підсистем; утворення рад оборони та забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ