Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Їм не треба, а ми не можемо

Київське «Динамо» завершило боротьбу у найпрестижнішому європейському клубному футбольному турнірі – Лізі Чемпіонів. У матчі-відповіді 1/8 фіналу команда Сергія Реброва в Англії розіграла безгольову нічию з місцевим «Манчестер Сіті». Такий результат у доволі нудному матчі влаштував команду Мануеля Пеллегріні, адже на «Олімпійському» «Динамо» отримало "ляпаса" з рахунком 1:3.
фото - Фейсбук Manchester City FC

Якщо відверто, то у прохід «Динамо» до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів не вірилося після домашніх 1:3. Такий результат майже стовідсотково залишав «Динамо» за бортом Ліги Чемпіонів. Гра та склад «Динамо» на фоні зіркового та багатого «Манчестер Сіті» залишала лише теоретичні шанси на успіх. Гостям з України потрібно було забивати мінімум тричі, а це, погодьтеся, зробити проти команди рівня «Манчестер Сіті», та ще й на виїзді було майже нереально.

За гру «Динамо» у Манчестері не заслужило на жодну критику. Команда Реброва старалася, грала так, як дозволяв суперник, але вище голови «динамівці» стрибнути не змогли. Поєдинок у Манчестері, як зазначали коментатори, нагадували шахову партію, коли гросмейстери з «Манчестер Сіті», розуміючи, що здобута перевага у Києві, білими фігурами (матч вдома) заставляє не ризикувати і грати на нічию. І справді, погодитися варто, оскільки «Манчестер Сіті» вдома грав доволі обережно. Команда Пеллегріні не ризикувала, не бігла стрімголов вперед, щоб отримати болючу контратаку.

В позиційній атаці «динамівці» хоч і старалися щось зробити, але цього було мало. Усі атаки киян нічим не завершувалися. За увесь матч пригадати якісь небезпечні моменти у виконанні гравців «Динамо» справді складно. Гостям з України «городяни» не дали створити фактично нічого.

«Манчестер Сіті» хоч і за створеними моментами дещо переважав «Динамо», проте пробити ветерана СаШо (Олександра Шовковського) британцям не вдалося. У нудному матчі, де на двох обидві команди не забили жодного гола, було зафіксовано безгольову нічию з рахунком 0:0. Такий результат влаштував лише британців, оскільки саме «Манчестер Сіті», а не «Динамо» вийшло до наступного етапу змагань і заробило кругленьку суму грошей.

Хто б що не говорив, «Динамо» слабо зіграло вдома. Як показав матч-відповідь, з «Манчестер Сіті» можна не тільки можна грати, а й потрібно це робити. Провал на НСК «Олімпійський» з рахунком 3:1 усі старання команди Реброва помножив на нуль. Врятувати матч на виїзді було майже нереально. Шанси на прохід «Динамо» були б лише у тому випадку, якщо б, жартома кажучи, можна було переграти матч у Києві.

Загалом, після багаторічної перерви «Динамо» вийшло до плей-офф Ліги Чемпіонів, що уже можна вважати успіхом для київського клубу. У матчах на виліт для «Динамо» жереб також був не найгірший, проте переміг сильніший. «Манчестер Сіті» переграло «Динамо» і за грою, і за результатом.

Що цікаво, і гравці «Динамо», і тренерський штаб команди не розчаровані вильотом клубу з Ліги Чемпіонів. Усі прекрасно розуміли, що програний матч у Києві з рахунком 1:3 великим фаворитом у парі робить британський клуб. Сергій Ребров на прес-конференції сказав, що двоматчеве протистояння з «городянами» було програне ще в Києві, а лідер атак «Динамо» Андрій Ярмоленко в інтерв’ю зазначив, що київський клуб зіграв достойно у цьогорічному розіграші Ліги Чемпіонів.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ