Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Золота" гра сезону: фахівці про матч "Юність" - "Миколаїв"

Уже у неділю, 1 листопада, футбольна громадськість нашого регіону дізнається ім’я найсильнішої команди Прем’єр-ліги Львівщини.
Львівська Асоціація футболу

Цей сезон запам’ятається своїм форматом. Через обмеженість в часі та непросту ситуацію з Covid-19 команди Прем’єр-Ліги Львівщини довелося ділити на дві підгрупи та проводити плей-оф. І такий формат від Львівської асоціації футболу себе виправдав, оскільки окремі матчі знову усім довели: наш обласний футбол – один з найсильніших та найцікавіших в Україні.

Останні кроки «Миколаєва» та «Юності» до фіналу були різними. Якщо перші у півфіналах з загальним рахунком 7:2 здолали «Корміл» з Давидова, то дербі двох «Юностей» (з Вехньої та Нижньої Білок та Гійчого і Куликова) видалося набагато інтригуючим та емоційним. У першому матчі об’єднана команда Гійче/Куликів на домашньому газоні здолала гостей з Верхньої/Нижньої Білки з рахунком 2:1. А вже через тиждень на своєму полі «Юність» Верхня/Нижня Білка перемогла 1:0 і завдяки забитому голу на виїзді пройшла у фінал.

Вирішальна зустріч відбудеться 1 листопада на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках. Початок протистояння о 13:00, спостерігати за ним ви зможете у прямій трансляції на інформаційних ресурсах Львівської асоціації футболу. На день раніше ми дізнаємося ім’я бронзового призера Прем’єр-Ліги Львівщини. Початок матчу між ФК «Юність» Гійче/Куликів та ФК «Корміл» Давидів, що відбудеться на стадіоні «Міський» у Миколаєві, – о 14:00.

Напередодні «золотого» матчу своїми думками щодо фаворита протистояння, форми команд та власних вподобань поділилися відомі футбольні функціонери та експерти.

Мирон Маркевич, голова комітету національних збірних УАФ

- Маємо повторення минулорічного фіналу. Думаю, що серйозних змін не буде, нас чекає така ж безкомпромісна боротьба. Наш обласний футбол один з найкращих в Україні. Сумно, звичайно, що немає сильної професійної команди.

За рівнем обидві команди приблизно однакові, тож розцінюю шанси 50/50. «Миколаїв» захоче взяти реванш за минулорічну поразку, а їхні вікові футболісти довести, що минулого року вони не заслуговували на неї. Після півфіналу двох «Юностей» сказав, що переможець цього протистояння стане чемпіоном. Але футбол річ непередбачувана.

Володимир Вільчинський, бронзовий призер чемпіонату України у складі «Карпат»

- Цього року в обласному чемпіонаті були три приблизно рівні за силою команди. Двоє з них – фіналісти, а ще відзначив би «Юність» Гійче/Куликів. Очікую рівної гри, хоча по стилю та підбору гравців мені більше імпонує «Юність». Передбачити результат буде важко.

Минулорічний фінал за рівнем ажіотажу, напруження та емоцій перевершував окремі матчі української Прем’єр-Ліги. Цього року очікую схожого сценарію. Відзначив би виконання стандартних положень, які можуть стати серйозною зброєю «Миколаєва». Григорій Коваль прекрасно їх виконує, а нападник Ігор Балух може вдало завершувати атаки.Також миколаївці вдало контратакують. У «Юності» подобається зв’язка в центрі поля Павло Гордійчук - Володимир Федорів, де один виконує більш оборонну роботу, інший – допомагає атаці. Гостроту додає на фланзі Омар Набізада, а нападник Володимир Гладкий часто відзначається нестандартними діями попереду.

Все залежатиме від того, як команди використають свої сильні сторони. Мій прогноз – захист чемпіонського титулу від ФК «Юність» Верхня/Нижня Білка».

Роман Михайлів, президент ДЮШ Львів

- Добре, що таки вдалося провести цей чемпіонат. Адже практично півроку хлопці залишалися без футболу. Спасибі за це Львівській асоціації футболу. Такий формат, новий формат, точно збільшив кількість цікавих матчів, матчів з турнірним значенням. Для нашої команди ДЮШ «Львів» найважливішим завданням було пограти з дорослими командами і здобути безцінний досвід. Ігрову практику у матчах обласного чемпіонату отримали багато гравців, адже у кожному матчі ми використовували максимальну кількість замін і аж ніяк не ставили першочергового завдання вийти з групи.

Зізнаюся, що більше ознайомлений зі складом та можливостями «Юності» у порівнянні з «Миколаєвом». Вважаю, що у них більше досвіду, як командного, так й індивідуального. Він має вирішальну роль в таких іграх. А за грою «Миколаєва» у цьому сезоні не мав можливості слідкувати, тому про цю команду сказати наразі нічого не можу.

Степан Юрчишин, легендарний український футболіст, тренер, функціонер

- Бачив чимало матчів у цьому сезоні обласного чемпіонату і може запевнити усіх: він є одним з найсильніших в Україні. Команди грають на доволі високому рівні і, думаю, фінальний матч стане підтвердженням цих слів. «Юність» та «Миколаїв» - приблизно рівні за класом команди. Минулого року чемпіоном стала «Юність» і, вважаю, це чемпіонство команда виборола справедливо. У неділю буде дуже цікава гра, фаворита, на мою думку, у цьому матчі немає.

Костянтин Лемішко, футбольний експерт

- Участь у фіналі і «Юності», і «Миколаєва» мене аж ніяк не здивувала. Маємо знову повторення минулорічного фіналу. Зважаючи на це, у головному матчі чемпіонату, можливо, хотілося б побачити уже інші команди. Але хто б що не казав, все ж таки інші команди, мабуть, до фіналу ще не дотягують.

До обох команд ставлюся з однаковою симпатією, але, на мою думку, «Юність» має більше шансів на перемогу. Все-таки Богдан Костик з цією командою працює уже не один рік, чого не скажеш про ФК «Миколаїв».  Костик є головним тренером лише футбольного клубу «Юність», є сконцентрованим лише на своїй команді, чого не скажеш про головного тренера «Миколаєва» Івана Шугу, який паралельно тренує молодих гравців львівського «Руху». Минулого року була аналогічна ситуація з головним тренером «Миколаєва» Віталієм Пономарьовим, який тренував не тільки «Миколаїв», а й інші команди. Думаю, це також мало вплив на підсумковий результат минулорічного фіналу.

«Юність» все-таки має кращу лавку запасних гравців, більше стабільності у грі і цей сезон проводить доволі рівно, за винятком деяких матчів. В загальному очікую цікавий поєдинок і бажаю, щоб у ньому перемогла та команда, яка грає у красивий футбол.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото: Львівська асоціація футболу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ