Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Економічна спадщина

Ну ось і все! Наш гарант підписав заяву про відставку М. Азарова. Уряд, який так наполегливо піклувався про «покращення вже сьогодні», на 60 днів перейшов у стан в.о.

Новому кабінету вони передадуть масові протести по усій країні, економічні руїни і «поліцейсько-каральний» бюджет на 2014 рік.

Щодо бюджету. Оскільки 2014 рік – передвиборчий, то видатки у ньому закладено відповідні: зростання пенсій на 7% , зростання зарплати в бюджетній сфері майже на 20%. Правда, в реальних цифрах підвищення виявиться не настільки значимим, бо піднявши зарплату медсестри з 1240 грн. на 120 грн. – покращення несуттєве. До того ж, витрати на утримання адміністрації президента запланували у розмірі 313 млн. грн. За чотири роки правління Віктора Януковича видатки на МВС зросли більше ніж на 4 млд. грн., а на охорону здоров’я – лише на 2,9 млд.

У той час як європейські держави затягують паски і зовсім не передбачають витрат на підвищення зарплати бюджетникам, а навіть і скорочують видатки, то Україна – єдина держава, яка сьогодні збільшує ці показники.

Також наша держава залежна від перемовин із Росією щодо ціни на блакитне паливо, яка буде переглядатися щоквартально, тому реальних тривалих прогнозів на загальні витрати зробити не можна. Попри це, податки на прибуток для підприємств Ріната Ахметова та Дмитра Фірташа знижено. Тарифи на енергоносії для заводів Ігоря Коломойського також суттєво занижені.

На 2014 р. заплановано приватизацію держмайна об’єктів паливно-енергетичного комплексу, 50% надходжень від якої повинні будуть відрахуватися до держбюджету. Загальну картину економічної ситуації відображають такі цифри:

заплановані надходження до бюджету – 395.304.327,7 тис. гривень;

видатки Державного бюджету України у сумі – 462.211.728,3 тис. гривень;

повернення кредитів до Державного бюджету України у сумі 4.390.745,1 тис. гривень.

Окрім цього, поганий інвестиційний клімат, політична криза в Україні та наслідки світової економічної кризи.

Знаючи про наші економічні негаразди, пропрезидентська більшість запланувала на 2014 рік збільшити видатки на 100 млн грн для «Виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробки та розповсюдження офіційної інформаційної продукції.

Крім того, на 9,7 млн. зросли витрати на«Заходи щодо формування позитивного інвестиційного іміджу України». Тому, як у народній мудрості, з отакими цифрами у 2014 році, будемо себе самі хвалити, бо хто нас похвалить.

Ось таку економічну спадщину правляча ПР та її уряд передадуть новому Кабінету Міністрів. Мабуть, парламентська більшість планувала і далі «жирувати» з державного бюджету, але, напевно, народ мав інші плани. Лиш би знову державний «Левіафан» не взяв забагато нашої громадянської свободи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ