Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Парад "спортивних костюмів" до 70-річчя дивізії "Галичина"

Хай як наголошувалось у запрошеннях на Парад вишиванок, що "обов’язковий елемент одягу - вишиванка", та молодь прийшла на цей захід, одягнувши свої улюблені спортивні штани та лаковані мешти. Нагадаємо, Парад вишиванок був приурочений до 70-річчя дивізії «Галичина» і пройшов Львовом 28 квітня.

Два роки тому, коли я вперше потрапив на відзначення річниці заснування дивізії "Галичина", мене вразила патріотичність: хлопці та дівчата в українському народному вбрані з прапорами "Ідея Нації" та гербами дивізії у руках. Однак, на жаль, замість розвиватися, бути з року у рік масштабнішими та цікавішими, масові заходи у Львові здебільшого згіршуються, псуються, допоки, певно, не зникнуть взагалі.

Чорні маски, чорні футболки, чорні спортивні штани – здається, цьогоріч таки відбулася якась рекламна акція виробників спортивного одягу. Серед чотирьох сотень учасників маршу, лише у перших рядах подекуди іще виднілася українська вишиванка. Та навіть не вбрання, самі учасники наче не тямили для чого вони тут зібралися. Перші ряди усе ніяк не могли зрозуміти, куди іти, й заводили в черговий раз усю колону в хибний поворот.

Вигукують класичні "слава Нації – смерть ворогам", а більше нічого не знають. Можливо,  варто повчитись у фанатів ФК "Карпати". Ті "Червону руту" можуть з трибун заспівати. Частина учасників весь час розмовляє по мобільних телефонах, частина  - невмотивовано сміється, частина думає, що вони прийшли на фотосесію. Нікому не має діла до справжнього вшанування подвигу дивізії "Галичина".

Якщо так і далі піде, наступного року у руки учасникам краще взяти логотип "Adidas" чи "Nike", а не герб дивізії "Галичина".

Фото автора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ