Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Війна з Росією

Про довічне ув’язнення екс-регіоналам та облудні заяви екс-міністра оборони

Днями прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила про те, що Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування щодо голови Луганської облради Валерія Голенка, його першого зама Євгена Харіна, мера Луганська Сергія Кравченка і його першого зама Маноліса Пілавова.

Колишні чиновники проходять у справі про держзраду, сприянні терористам так званої «ЛНР», пособництві у захопленні держустанов спільно з колишнім головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександром Єфремовим.

За вчинення кримінальних правопорушень екс-чиновникам передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне ув’язнення.

Про підозри фігурантам цієї справи повідомили в грудні 2017 року. Вони розшукуються.

Варто зазначити, що 9 грудня 2016 року я, Снєгирьов Д.В., як співголова ГІ «Права Справа», звернувся до СБУ та ГПУ із заявою про порушення кримінального провадження щодо В. Голенка за посягання на територіальну цілісність країни, заклики щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу України.

1/2

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», 27 листопада у Москві (РФ) за адресою: Ізмайловське шосе, б.71, готель «Ізмайлово», корпус «Вега» відбувся перший з'їзд так званого «союзу політемігрантів і політв'язнів України».

Пунктом 9 резолюції з'їзду так званого «союзу політемігрантів і політв'язнів України» передбачено «зміцнення відносин Української Конфедерації з Російською Федерацією на новій договірній основі з урахуванням змін територіального складу, і переходом Криму до складу РФ», що є прямим закликом до зміни територіального устрою України.

13 грудня 2016 року я, Снєгирьов Д.В., звернувся до СБУ та ГПУ із заявою про порушення кримінального провадження щодо В. Голенка та В. Пристюка за фактом посягання на територіальну цілісність країни та заклики щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу України.

У заяві йшлося про те, що 27 січня 2014 року відбулася позачергова сесія Луганської обласної ради, на якій ухвалили рішення про створення на основі козацьких та ветеранських організацій так званих «народних дружин самооборони», а губернатор Володимир Пристюк оголосив про створення «Штабу із забезпечення громадського порядку та стабільної роботи всіх структур області».

Але замість забезпечення охорони громадського порядку, за бюджетні кошти були створені незаконні воєнізовані формування, членство яких з квітня 2014 року є активними учасниками захоплення адміністративних будівель силових структур та органів державної влади в м Луганську.

Після початку збройного протистояння на сході України, активісти так званих «народних дружин» стали бойовою складовою батальйонів «Дон» та «Зоря» НЗФ самопроголошеної «ЛНР».

Примітно, що згідно даних Єдиного реєстру досудових розслідувань станом на 25 жовтня 2016 слідчими органів безпеки кримінальні провадження за підозрою В. Пристюка і В. Голенка у вчиненні злочинів не розслідувалися.

Варто зауважити, що матеріали ГІ «Права Справа» лягли в основу проведення спеціального досудового розслідування щодо колишніх чиновників Луганської області та екс-нардепа від Партії регіонів.

Утім, 3 липня 2018 року на персональному сайті екс-міністра оборони Анатолія Гриценка з’являється стаття, в якій однопартієць п. Гриценка бездоказово намагається звинуватити мене у співпраці з партією Регіонів. Далі мовою оригіналу: «А там знакомые все лица – известный луганский провокатор Дмитрий Снегирев, до войны работавший на Партию регионов».

Примітно, що поява цієї «статті» співпала по часу з оприлюдненням мною матеріалів щодо операцій з майном Дніпровського військового госпіталю за часів екс-міністра оборони України п. Гриценка. Йдеться про те, що спочатку госпіталь передали комерційним структурам, а потім він опинився у власності банку країни-агресора.

Утім, поява цього відверто неправдивого матеріалу на персональному сайті екс-міністра оборони Гриценка, свідчить про те, що влада у своїй спробі скомпрометувати людей, які вимагають розслідування злочинів колишніх чиновників від ПР, вдається до послуг політиків, які позиціонують себе, як опозиційно налаштовані до діючої влади.

А тим часом, екс-міністр оборони Грицеко з біг-бордів закликає приєднуватися до його команди, мовляв, «чесних більше»....

Д. Снєгирьов

                                                                                                                                                                                                                                       

                                                   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ