Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Про кращий серіал 2018 року

Про кращий серіал 2018 року. Причини, чому тобі варто подивитися серіал «Жартую»

«Джим Керрі повертається!»

«Джим Керрі знов на коні!», «Актор повертається до роботи!», «Прощавай, депресія!» - саме такими заголовками рясніли видання починаючи з вересня 2017 року, коли було анонсовано початок роботи над телевізійним проектом. Серіал, що згодом отримав назву «Жартую» й насправді можна вважати поверненням актора, але фанати вже не побачать того Джима, що був раніше.

«Я не повернувся, – каже він у своєму, першому за декілька років, великому інтерв’ю в журналі The Hollywood reporter, – я вже не відчуваю себе тим маленьким Джимом, якому треба у що б то не стало утриматися в стратосфері. Я взагалі більше не відчуваю нічого, за що можна було б вчепитися.»

Багато хто знає цього чоловіка як доброго коміка, чиї кумедні жарти і абсурдна буфонада завжди дарували радість. Так було раніше, тепер актор не просто подорослішав, він постарів. Самогубство його колишньої дівчини, у 2015 році, майже одразу після розриву стосунків, і останній лист, у якому вона сказала, що не уявляє свого життя без Джима – все це призвело до того, що він впав у довготривалу, важку депресію.

Можливо це й стало головно причиною того, що чоловік відійшов від кар’єри актора до мистецтва художника. "Просто я більше не хотів бути в цьому бізнесі, - пояснює Керрі. - Мені не подобалося те, що відбувалося, те, як корпорації все більше контролювали весь процес. Я шукав себе у багатьох видах мистецтва, і у малюванні мене зацікавила свобода. Мені дійсно подобається контролювати процес – тут нема якогось комітету, що буде вказувати тобі що і як потрібно зобразити."

Зараз у його житті все ніби то встає на свої місця: в інтернеті політичні карикатури за його авторством стають все більш популярними, а його новою дівчиною стала Джинжер Гонзага.

А що по серіалу?

Серіал «Жартую» розповідає про життя Джефа Пікклза, ведучого лялькового шоу і дитячу ікону. Його позаекранне життя тремтить по швах через трагедію, що зруйнувала його сім’ю. До того ж на головного героя постійно валяться проблеми, з якими він повинен впоратися.

Перша серія була показана світові у вересні 2018 року. На даний момент «Жартую» має закінчений перший сезон, що складається з 10 епізодів. Через місяць після прем’єри проект було продовжено на другий сезон.

Головні ролі виконують Джим Керрі, Френк Ланджелла, Джуді Грір, Коул Аллен, Джуліет Морріс, та Кетрін Кінер.

Правдивість історії! Той світ, що малює перед нами твір Мішеля Гондрі надправдивий – йому віриш. Усі ті ситуації, що відбуваються всередині «Жартую» відбуваються кожного дня, із людьми по всьому світу, просто в менш гіпертрофованій формі. Додає реалізму ще й та обставина, що Керрі ніби то грає самого себе, бо історія його та Джефа Пікклза дуже схожі.

Якщо подивитись на телекартину в цілому, то її можна охарактеризувати словом «морок». Вона показує жорстоке та сумне життя, проте той гумор, яким наповнені епізоди, та іронічність деяких сцен – вони не дадуть своєму глядачеві засумувати.

Кожна акторська робота тут дуже добра і заслуговує особистих оплесків. Ви не побачите тут якихось вибухів емоцій ні від кого, за винятком головного персонажа, проте кожна сцена зіграна так, що ти не можеш не зацікавитись, що ж буде далі із цим героєм. А все через те, що вони поводяться як реальні люди.

Сценарна робота. Вона заслуговує окремого місця у цьому переліку. У «Жартую» нема того, що дратує навіть у фільмах Нолана. Мова йде про пафос. Завдяки людським діалогам та монологам, персонажі виглядають людьми. Окрім того ви знайдете тут безліч словесних жартів, що базуються на суперечках. Деякі персонажі тут розкриваються першою ж фразою, що вони промовляють. Чи не є це показником?

Останнім і найвагомішим плюсом для мене стали режисура та операторська робота. Вони бездоганні! Нестандартні ракурси зйомки, цікаві переходи між сценами, а головне – довгі сцени одним дублем. Додайте до цього переліку купу незвичайних рішень щодо запису відео і надзвичайну постановку кадру! Щоб зрозуміти з яким ентузіазмом знімали цей серіал варто всього лише подивитись на те, як знімали всього одну сцену.

Що у підсумку?

В решті решт ми маємо добре зняту, гарно поставлену, міцну історію, у корені якої лежать два відчуття: любов та скорбота. Не усі чеховські рушниці, що були розвішані авторами, вже вистрілили, тож ви маєте чудову нагоду подивитись перший сезон цього прекрасного шоу, щоб бути готовим до виходу другого, адже він запланований вже на цей рік.

Подивіться серіал «Жартую». Він того вартий.

Микита Гаврилюк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ