Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Реальні зміни можливі, якщо злагоджено працювати

Реальні зміни можливі, якщо багато та злагоджено працювати, - Степан Коханчук.
Степан Коханчук.

Завершуючи каденцію на посаді міського голови міста Радехова, нині з чистим сумлінням можу сказати, що належу до людей слова і честі. Ніколи не дозволяю собі щось обіцяти людям, знаючи наперед, що обіцяне буде важко виконати. Тому, балотуючись три роки тому на посаду міського голови, кожний із сімнадцяти пунктів моєї передвиборчої програми був ретельно продуманий і зважений.  А три роки копіткої та злагодженої праці разом з колективом, депутатським корпусом та виконавчим комітетом міської ради дали відмінний результат – всі пункти моєї передвиборчої програми виконані.

Обіцяючи впорядкувати дороги та пішохідні зони в Радехові, усвідомлював наскільки нелегким буде  це завдання, адже крім комунальних шляхів через місто пролягають дороги державного значення Львів-Луцьк та Броди-Червоноград, які на той час були у вкрай незадовільному стані.  Спільно із громадськістю міста, за сприяння голови Львівської ОДА Олега Синютки та за підтримки народного депутата України Михайла Бондара нам вдалося досягнути домовленості з керівництвом Служби Автомобільних доріг у Львівській області, Міністерством інфраструктури і провести капітальний ремонт відрізків всіх шляхів державного значення.  

Для подальшого розвитку Радехова  вирішення питання ремонту доріг було стратегічним, тому міська рада  прийняла рішення виділити з місцевого бюджету субвенційних коштів на суму майже 6 мільйонів гривень. Крім того, проведено поточні ремонти комунальних доріг, а також облаштовано тротуари та пішохідні доріжки. Перевагу надаємо бруківці, адже  під тротуарами прокладено підземні комунікації, які час від часу потребують ремонту. Облаштувавши на території міста 3 автостоянки, нам практично вдалося вирішити проблему з паркуванням автомобільного транспорту.

Вагомим здобутком міської ради є завершення реконструкції очисних споруд, що дало змогу не тільки покращити якість надання послуг з водопостачання та водовідведення, а також можливість підключення до міських мереж нових абонентів. Зазначу, що лише у 2018 році протяжність   мереж водогону та водовідведення збільшилася на 12%.

Закуплено сучасну техніку для збору і вивозу твердих побутових відходів, облаштовано 11  майданчиків для роздільного збору ТПВ.

Величезна увага нами приділялася питанню впровадження державної програми з енергозбереження. Лише за три останні роки вдалося замінити всі світильники вуличного освітлення на енергоощадні, встановити енергозберігаючі вікна та двері, утеплити фасади в дошкільних і навчальних закладах міста, а також, використовуючи альтернативні види палива,  здешевити опалення державних установ та освітніх закладів.

Дбаючи про залучення в місто інфестиційних та субвенційних коштів, ми створили робочу групу, яка працювала над розробкою та реалізацією проектів і програм. За залучені з обласного та державного бюджетів кошти також вдалося виконати чимало робіт.

Не залишалося поза увагою міської ради також і питання про організацію дозвілля дітей та молоді.  За 3 роки на території міста встановлено 11 дитячих майданчиків та 2 спортивні майданчики з штучним покриттям, розпочато реконструкцію центральної частини міста та міського парку. З місцевого бюджету виділено кошти на розвиток спортивних і громадських молодіжних організацій, безоплатно надаються в оренду приміщення для діяльності спортивних клубів та секцій, підтримуються молодіжні ініціативи.

Особлива увага приділялася соціальному захисту учасників АТО і їх сімей, а також  малозахищених верств  населення. На сьогодні 85% всіх учасників АТО жителів міста Радехів, які звернулися до міської ради із заявами про виділення земельних ділянок для будівництва індивідуального житлового будинку та ведення садівництва, забезпечені відповідними ділянками. Також всі учасники АТО  і їх сім’ї звільнені від сплати за комунальні послуги (водопостачання, водовідведення і вивезення ТПВ), одержали одноразову матеріальну допомогу та грошові виплати на зубопротезування.

На сьогодні в місті створено сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу, вдосконалено систему надання адміністративних послуг, впорядковано питання земельних відносин з орендарями земельних ділянок, що дало змогу значно збільшити надходження до міської скарбниці.

Дбаючи про безпеку громадян,  нами було розроблено програму «Безпечне місто», встановлено 11 камер цілодобового відеоспостереження та сервер у місцевому відділенні поліції, що дало змогу значно знизити рівень злочинності в місті.

Поза увагою міської ради не залишалося також і питання про збереження культурної та історичної спадщини міста. Підтримавши ініціативу громадськості, нам вдалося впорядкувати територію старого міського цвинтаря та визнати її історико-меморіальним комплексом, реставрувати та встановити історичну огорожу, а також, послуговуючись інформацією місцевих істориків-краєзнавців, реставрувати історичну огорожу міського парку.

За три роки місто оновилося, стало комфортним та безпечним для проживання. Тому, балотуючись на посаду голови Радехівської ОТГ, готовий так само плідно працювати і для розвитку об’єднаної територіальної громади.

Степан Петрович Коханчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ