Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

118 стаття Закону «Про Держбюджет-2007» порушує права малого та середнього бізнесу

Серед законодавства, яке порушує права малого та середнього бізнесу, – 118 стаття Закону «Про Держбюджет 2007». Про це на вчорашній зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу, представниками владних інституцій сказала народний депутат, віце-президент тендерної палати України Ксенія Ляпіна. На зустрічі були присутні представники громадської організації «Крок», Українського союзу підприємців та промисловців України, Асоціації платників податків України, Комітету підприємців Львівщини, Тендерної та Промислової палати, Держкомпідприємництва, митниці, Львівської обласної ради та інші.
  «Статтю 118 закону про держбюджет потрібно переглянути або взагалі скасувати, оскільки вона порушує права підприємців. Річ утім, що немає її однозначного трактування – одні трактують її так, що потрібно щопівроку переглядати договори оренди, інші – що потрібно переглядати плату за оренду. Треба внести ясність, але в будь-якому випадку не можна щопівроку переглядати договори оренди. Уявіть собі ситуацію – підприємець вкладає гроші, дотримується віх вимог оренди, вчасно платить за оренду, а через півроку, коли приходить якийсь „грошовий мішок”, що може заплатити на конкурсній основі більше грошей за оренду, забирає у нього це приміщення. Це несправедливо по відношенню до бізнесу, який приносить державі прибуток», – вважає Ксенія Ляпіна.
Народний депутат пропонує провести акцію протесту, за участю представників бізнесу зі всієї України, метою якої буде або скасування 118 статті, або прийняття змін.
«Це загальний крок, локальний крок – це писати на ім’я прем’єр-міністра та віце-прем’єра з вимогою скасування цієї статті. Згідно з Конституцією, вони можуть запропонувати лише підвищення орендної плати, і не мають права, якщо орендар виконує всі вимоги розвивати договір. Таке трактування підтримує і голова Львівського відділення ФДМУ Наталя Горлач, тому підприємцям Львівщини раджу посилатися, зокрема і на її позицію, якщо міська чи обласна влада посилатимуться на законодавство, що суперечить само собі. Проблема значно глибше, аніж здавалось би – уряд таким чином протиставляє такими своїми суперечливими рішеннями простих людей та бізнес, оскільки, якщо на бізнес збільшується фінансове навантаження, відповідно бізнесмени закладають ці суми в амортизацію, яку відшкодовують споживачі послуг та покупці товарів», – говорить Ляпіна.   
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ