Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

13 українських посадовців навмисно не подали декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень – умисного неподання декларацій 13-ма посадовцями. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до органів Нацполіції та прокуратури. Про це повідомили 23 жовтня у прес-службі НАЗК.

Так, під час здійснення контролю своєчасності подання декларацій, було встановлено, що 12 осіб, які звільнилисьу 2017 році, не подали декларації після звільнення, а одна особа – щорічну декларацію.

Серед посадовців, що не дотримали вимог Закону України «Про запобігання корупції», депутат сільської ради, посадові особи ДФС, Нацбанку, районних державних адміністрацій, Пенсійного фонду, інших державних органів та установ.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

Відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Загалом з початку 2018 року Національне агентство направило до правоохоронних органів 68 обґрунтованих висновків щодо неподання декларації посадовцями.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ