Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Посадовиця податкової з Франківщини приховала від декларування майно на 5,6 млн грн

Державне бюро розслідувань оголосило підозру начальниці одного з управлінь ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Жінка вносила недостовірні дані до щорічних декларацій за 2020-2023 роки.

Про це повідомили у ДБР.

Яке майно "приховала" посадовиця від декларування
Зокрема, посадовиця "приховала" трикімнатну квартиру у центрі Івано-Франківська, де тривалий час проживає разом з чоловіком та донькою.

"Вартість майна, яке за документами належить матері податківиці, складає понад 2,8 млн грн. Також жінка не вказала даних про гараж в обласному центрі. Вона задекларувала лише невеличкий будинок в одному з сіл Івано-Франківщини, де фактично мешкає її мати", – йдеться у повідомленні.

Крім того, податківиця не вказала у деклараціях даних щодо авто, яким користується її чоловік.

"Електричний кросовер, вартістю понад 2,7 млн грн записаний на племінницю чоловіка. Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 5,6 млн грн. Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та у помешканнях фігурантки. Вилучені мобільні телефони та документи", – зазначили в ДБР. 

Жінці оголосили підозру в умисному внесені до декларацій завідомо недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 366-2 КК України). Санкція статті передбачає штраф або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років. ДБР також подало клопотання про відсторонення її від виконання обов’язків. Суд вже наклав арешт на незадеклароване майно – квартиру, гараж та автомобіль.

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ