Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

14 тис. дол. сільський голова вимагав від переселенців за безплатну землю

14 тисяч доларів США неправомірної вигоди вимагав від переселенців посадовець за виділення земельної ділянки в Київській області, яка повинна надаватися цій категорії населення безкоштовно. Гроші отримував через посередників, повідомив департамент захисту економіки Національної поліції України.

Затримали голову однієї з сільських рад Бородянського району Київської області оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у місті Києві ДЗЕ Нацполіції спільно з працівниками військової прокуратури Центрального регіону України.

Він одержав від переселенця з Донеччини  14 тисяч доларів США, за які погодився виділити переселенцю земельну ділянку. Відповідно до чинного законодавства, земельні ділянки для переселенців надають безкоштовно.

В рамках кримінального провадження , відкритого за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, перевіряється причетність посадовця до вчинення аналогічних злочинів.

Голові однієї з сільських рад Бородянського району Київської області загрожує ув'язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ