Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

15 підприємствам Львівщини заборгували більше 100 мільйонів гривень відшкодування ПДВ

Понад 100 мільйонів гривень заборговано 15 підприємствам Львівщини по відшкодуванню ПДВ. Серед компаній, зокрема, «Лендком», який має найбільшу суму, понад 50 мільйонів гривень, «Датський текстиль», «Галичина-Захід», «Амбієнте». Як повідомила регіональний менеджер Європейської бізнес асоціації Марія Мулява, компанії відстоюватимуть своє право на відшкодування ПДВ у судах, і вже проходять розгляди справ у судах першої інстанції. Одночасно компанії подають в суд на відшкодування збитків, оскільки постанова, яка забороняла такі позови, скасована.
Як зазначив голова правління Західноукраїнської філії ЄБА Ларс Вертберг, те, що підприємствам не відшкодовують ПДВ, негативно позначається на іміджі України серед потенційних закордонних інвесторів, і вже 13 компаній заявили про бажання покинути ринок Львівщини. «Я не бачу підтримки бізнесу з боку держави і не раджу європейським інвесторам вкладати кошти в проекти на Україні», - зазначив Ларс Вертберг.
У свою чергу перший заступник голови ДПІ Львівщини Микола Князевич заявляє, що Податкова на 90% вичерпала свої ресурси з врегулювання такої ситуації, і зараз її функція є лише технічною - давати висновки щодо відшкодування конкретних сум.
Заступник голови ЛОДА Ярослав Кашуба повідомив, що губернатор Львівщини питання відшкодування ПДВ на Львівщині ставить безпосередньо перед керівником ДПА Сергієм Буряком.
Про це йшлося сьогодні під час наради керівництва ЛОДА, обласної податкової та ЄБА. Учасники наради ухвалили рішення підготувати звернення до керівництва ДПА України, де потрібно вказати підприємства, яким заборговано до 100 тисяч гривень, та, окремо, підприємства, яким заборговано понад 100 тисяч гривень. Крім цього, лист підготують на ім’я керівника Держкомпідприємництва Олександри Кужель з проханням поставити питання відшкодування ПДВ перед Кабінетом Міністрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ