Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

16 березня на Львівщині трапилось 80 пожеж сухостою

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, протягом доби 16 березня, до рятувальників надходило 80 повідомлень про пожежі сухостою.
Фото: ДСНС

З них слід відзначити масштабну пожежу сухої трави площею 80 000 м кв у с. Підбірці Пустомитівського району. Пожежу було локалізовано о 20:05 та ліквідовано о 20:57. До місця події негайно виїхали рятувальники 61 державної пожежно-рятувальної частини м. Винники.

Ще одна масштабна пожежа спалахнула і в с. Сілець Сокальського району, де внаслідок загоряння було знищено 15000 кв. м сухої трави та 6 безгосподарських дерев’яних дачних будинків. Пожежу локалізовано о 17:22 та ліквідовано о 19:04. На місці пожежі працювали рятувальники 34-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Соснівка.

Слід зазначити, що 10 березня, надійшло повідомлення про те, що неподалік м. Угнів Сокальського району виникла пожежа сухої трави. На місці пожежі виявлено тіло власниці, 1939 року народження. Як зясувалось, під час спалювання сухої трави на жінці зайнявся одяг і самостійно збити полум’я вона не змогла, внаслідок чого жінка загинула .

На Львівщині під час спалювання сухої трави загинула пенсіонерка

Шановні громадяни! Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Адже такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків — вогонь вмить може перекинутися на будівлю, лісовий масив. У суху вітряну погоду така пожежа в лічені хвилини може набрати великих масштабів. Під час таких пожеж гине багато комах та їхніх личинок, мурах, сонечок, які важливі для функціонування екосистеми. Тому випалюючи суху траву, в ній гинуть гнізда та кладки яєць птахів. Смертельно небезпечні пожежі й для їжаків, зайців, плазунів.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до усіх громадян із проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж в екосистемах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ