Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

24 лютого: Друга річниця повномасштабного вторгнення

Сьогодні в Україні відзначають другу річницю протистояння повномасштабній агресії російської федерації.

Сьогодні, 24 лютого, виповнюється рівно два роки з початку повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації на територію України. Події цих двох років перетворили багаторічний збройний конфлікт на Сході України у найбільшу війну в Європі з часів Другої світової. 

"Вже 10 років поспіль. Ми боремося за свою незалежність та національну ідентичність. Мужність, самовіддача й завзяття військових, медиків, волонтерів і звичайних українців вкотре доводять нашу єдність", - зазначили в ГУР. 

Коли 24 лютого 2022 року тисячі одиниць російської військової техніки увійшли в Україну з усіх напрямків, а ракети та бомби почали падати на українські міста, мало хто вірив, що Україна зможе вистояти. Проте українські військові та добровольці прийняли бій загарбниками від перших годин вторгнення. З самого початку війни сотні тисяч українців записалися до лав Збройних Сил України та територіальної оборони.

Незважаючи на запеклий опір, російські війська просувалися вглиб української території, ведучи бої за Київ, Харків, Миколаїв, Херсон та інші міста. Проте героїчний опір українських військових змусив окупантів відступити з-під столиці та інших важливих територій.

Сьогодні бойові дії тривають на всій лінії зіткнення. За словами головнокомандувача ЗСУ Сирського, українські військові продовжують вести бій за кожен метр української землі та запобігають перетворенню міст і сіл на нові Бучі та Маріуполі. Генерал-полковник подякував захисникам України, медичним та волонтерським організаціям та міжнародним партнерам, які підтримують Україну на шляху до перемоги.

"Вірю, що найближчим часом ми дамо асиметричну відповідь російському окупанту і в повітрі. Палаючих російських літаків стане ще більше. Керівництво держави робить для цього все можливе.
І насамкінець про найважливіше. Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо єдності.
Переконаний, що в єдності наша перемога. І вона обов'язково буде. Бо світло завжди перемагає темряву!", - зазначив Сирський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ