Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

2500 доларів хабара: на Івано-Франківщині затримали митника

Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
1/5
На Івано-Франківщині затримали начальника митного посту під час отримання 2500 доларів за митне оформлення тканини. Про це сьогодні, 19 серпня, Гал-інфо повідомили у Державному бюро розслідувань.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, викрили начальника одного з митних постів Івано-Франківської митниці ДФС України на вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США. Операція проведена спільно з ГУ БКОЗ СБ України та ГУ внутрішньої безпеки ДФС за процесуального керівництва Військової прокуратури Київського гарнізону.

За попередньою інформацією:
- службовець вимагав неправомірну вигоду від фізичних осіб-підприємців за нестворення штучних перешкод під час розмитнення товарів, які ввозяться з країн ЄС;
- задля безперешкодного оформлення товару "тканина для виготовлення ролет" керівник митного посту уже отримав 2000 доларів США.

Наразі:

- посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди;
- затриманому готується повідомлення про підозру.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ