Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

29 січня Апеляційний суд повторно розглядатиме скандальну справу екс-голови Львівської ОВК

29 січня Апеляційний суд Львівської області повторно розглядатиме справу Ігоря Кравчука, колишнього голови обласної виборчої комісії, якого звинувачують за ст. 157 ч. 3 ККУ (перешкоджання діяльності членів ОВК).

Ігор Кравчук винним себе не визнає


«Я вимагатиму проведення нового судового слідства, допиту свідків, проведення необхідних експертиз. Моя мета – встановити організаторів і виконавців провокації проти мене та закриття кримінальної справи», - заявив Ігор Кравчук кореспонденту «Погляду».

Кравчук і далі не визнає себе винним в інкримінованій йому спробі дати хабара двом членам обласної виборчої комісії від Партії регіонів Ящишену та Котенку за реєстрацію виборчого списку ВО «Батьківщина» до Львівської облради.

«Винним себе не визнаю. Вважаю, що дії представників Партії регіонів були прямовані на те, щоб взяти під контроль ОВК, залякати членів цієї комісії та комісій нижчого рівня, спотворити волевиявлення виборців шляхом недопуску до виборів ВО «Батьківщини», - заявив Ігор Кравчук.

Нагадаємо, 29 вересня 2010 року Кравчука було затримано працівниками СБУ у Львівській області за підкуп членів ОВК, що сам звинувачуваний заперечує.

Згідно з вироком суду від 1 липня 2011 року Кравчука визнано винним і засуджено до обмеження волі на 2 роки, але, згідно із ст. 75 ККУ звільнено від відбування призначено покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік. Апеляцію на це рішення подали і прокуратура, і засуджений.

Відтак 19 вересня 201 року Апеляційний суд Львівської області скасовує рішення суду першої інстанції в частині звільнення Кравчука з випробувальним терміном і визнає засудженим у виді обмеження волі на 2 роки.

У касаційній скарзі І. Кравчук попросив скасувати вирок апеляційного суду і закрити проти нього справу через невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи. Кравчук посилався на те, що не було здійснено експертного дослідження речових доказів, що Ящишен і Котенко, яким він, начебто давав хабара, потерпілими визнані неправомірно, не встановлено мотиву злочину, не конкретно пред’явлено звинувачення.

23 жовтня 2012 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ частково задовольняє касацію Кравчука і приймає рішення, що вирок Апеляційного суду Львівської області від 19 вересня 2011 року підлягає скасуваню як постановлений з істотним порушеням вимог кримінально-процесуального закону. Відтак ВССУ відправив справу на новий апеляційний розгляд, який і запланований у Львові на 29 січня цього року.

pohlyad.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ