Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

420 учасників зі всього світу: у Львові пройде масштабний міжнародний фестиваль

З 9 по 12 серпня у Львові відбудеться четвертий Міжнародний Фестиваль Українського Танцю та Культури (International Ukrainian Dance & Culture Festival). Участь в ньому візьмуть 420 учасників зі всього світу. Зокрема, велика кількість їх – представники української діаспори в Канаді та Бразилії.

«Ідея фестивалю виникла досить давно. Набагато раніше, ніж відбувся перший фестиваль. Вона виникла на тому боці океані, у Канаді, в мого товариша Вінсента Різа, що є керівником Next Stop Ukraine – співорганізатора фестивалю. Його ідея полягала в тому, щоб об’єднати танцюристів з усіх куточків світу на одній сцені», - розповідає виконавчий директор фестивалю Кирило Козачук.

Такою була спершу основна ідея. Згодам, за словами Кирила Козачука, вона розширилась до розуміння, що танцем можна об’єднати не лише людей танцю, а й співу, і загалом культури зі всього світу.

«Ні для кого не є секретом, що українці, які проживають не на батьківщині, не лише зберігають українську культуру, а й доповнюють та розвивають її своїми методами. І це дуже цікаво побачити. Власне, головною метою фестивалю є об’єднати українців зі всього світу на нашому заході. Танець є досить універсальним, тому що він не потребує знання мови, так як пісня», - додав виконавчий директор.

Як зазначає Любов Галась, голова Львівського обласного відділення Українського фонду культури, цьогорічний фестиваль є четвертим і з кожним роком кількість як учасників, так і гостей заходу, росте.

«Другий рік поспіль Львівське обласне відділення Українського фонду культури долучається до фестивалю і цього вже є співорганізатором заходу, тому що є ще канадська сторона. Нам вдалось виграти грант Українського культурного фонду за сприяння якого буде проходити фестиваль, що потрапив в розряд знакових культурних подій в Україні. У нас буде атмосфера невимушеності та добра. Учасники повинні почувати себе як вдома, тому що це і є насправді їх дім», - розповіла Любов Галась.

Фестиваль буде проходити з 9 по 12 серпня у кількох локаціях Львова. Офіційне відкриття відбудеться 9 серпня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді на пл. Петрушевича виступом пісенно-танцювального ансамблю «ПОЛТАВА». Наступні дні фестивалю передбачають концерти на пл. Ринок, у FESTRepublic та на території Шевченківського гаю. Завершиться захід гала-концертом у Львівській опері. Загалом кількість учасникі сягнула цифри 420. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ