Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

4 роки тому терористи пішли на штурм Луганського прикордонного загону

Сьогодні виповнюється 4 роки відтоді, як близько 500 терористів спробували штурмувати і вибити прикордонників з управління Луганського прикордонного загону. Бойовики оточили підрозділ вніч з 1 на 2 червня 2014 року і атакували з усіх видів стрілецької зброї, у тому числі великокаліберної та гранатометів.

Терористи вели вогонь з дахів та поміж будинків, які заходилися на відстані близько 150 метрів від прикордонного загону. Прикордонники прийняли нерівний бій, понад 100 героїв-прикордонників тримали оборону. Їхні дії були дуже обмежені через те, що бойовики вели вогонь з жилого кварталу, займали вогневі позиції в квартирах звичайних людей і прикривалися «живим щитом» мирних жителів.

Прикордонники відповідь могли дати лише із стрілецької зброї та підствольних гранатометів. Про запеклість боїв свідчить і наявність 9 поранених (з них 4 у вкрай тяжкому стані) у прикордонників.

За інформацією прикордонної розвідки, в цих боях бойовики зазнали більших втрат – близько 20 вбитими та понад 40 були поранені. Будівлю терористи взяти так і не змогли.

Кругову оборону охоронці кордону тримали стійко, ввімкнувши гімн України. З оточення прикордонники вийшли в ніч з 3 на 4 червня 2014 року, без втрат.

Управління загону передислокувалося до підрозділів в Біловодську та Білолуцьку. Сьогодні прикордонний загін розташовується в м. Старобільськ.

Луганський прикордонний загін продовжує охороняти державний кордон з  Російською Федерацією протяжністю понад 500 км та виконує завдання у складі Операції об’єднаних сил. Він знаходиться в постійній бойовій готовності та готовий дати гідну відсіч ворогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ