Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

90% дронів на фронті зроблені в Україні - Федоров

У 2024 році Україна досягне мети виробництва мільйона безпілотників на рік. Наразі 90% дронів, які зараз Україні використовує на полі бою – українського виробництва

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі "Україна. 2024 рік".

"Наша швидка реакція і технологічність призвела до того, що 90% сьогодні всіх БпЛА, які використовуються на полі бою, це БпЛА, які виробляються в Україні", - наголосив міністр.

Він зазначив, що над цим процесом працює велика команда: урядовців, бізнесу, громадського сектору, які впливають на те, щоб в Україні було більше технологій.

Федоров нагадав, що за минулий рік було прийнято понад 20 нормативно-правових актів, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу у напрямку військових технологій у світі.

"Наприкінці минулого року президент Зеленський оголосив план, що цього року буде вироблено понад мільйон дронів. Зараз вся урядова команда працює над цим, і в січні та в лютому відбувалося активне укладання контрактів. Вже сотні тисяч БпЛА законтрактовані, і ця ціль цього року буде виконана", - зауважив він.

Як зазначив Федоров, тільки FVP-дронів у 2024 році буде більше мільйона. Загалом розвідувальних літаків, ударних коптерів, дронів-камікадзе, морських дронів, наземних платформ і РЕБ цього року буде більше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ