Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Адміністрація Байдена роздумує над постачанням Україні касетних боєприпасів

В адміністрації президента США Джо розглядають запит України про постачання касетних боєприпасів.
Фото - CNN

Про це пише Українська правда з посиланням на CNN. За даними телеканалу, протягом останніх місяців українські посадовці та законодавці закликали адміністрацію Байдена та членів Конгресу надати українським військовим касетні боєприпаси - зброю, яка заборонена у понад 100 країнах світу, але яку Росія продовжує використовувати для руйнівних дій на території України.

Український запит на касетні боєприпаси, про який CNN розповіли численні американські та українські посадовці, є одним з найбільш суперечливих запитів, з якими українці зверталися до США з початку війни у лютому.

Як стало відомо телеканалу, високопосадовці адміністрації Байдена розглядали цей запит протягом декількох місяців і не відкинули його, про що раніше не було відомо.

Касетні боєприпаси є неточними за своєю конструкцією і розкидають "бомби" на великих площах, які можуть не вибухнути при зіткненні і можуть становити довгостроковий ризик для будь-кого, хто з ними зіткнеться, подібно до наземних мін.

Для України касетні боєприпаси могли б вирішити дві основні проблеми: потреба в більшій кількості боєприпасів для артилерії та ракетних систем, наданих США та іншими країнами, і спосіб ліквідувати чисельну перевагу Росії в артилерії.

Адміністрація Байдена не відкинула цей варіант як крайній засіб, якщо запаси почнуть небезпечно зменшуватися. Але джерела кажуть, що ця пропозиція ще не отримала серйозного розгляду в значній мірі через законодавчі обмеження, які Конгрес наклав на здатність США передавати касетні боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ