Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Адвокат підбурив громадян дати хабар працівникам апарату суду

Шевченківський районний суд м. Чернівці визнав винним адвоката у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.27, ч.3 ст.15, ч.1. ст.369-2 КК України (підбурювання та замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) та призначив покарання у виді штрафу в сумі 8 500 грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що захисник переконав громадян про необхідність надати неправомірну вигоду працівникам апарату суду за їхній вплив на прийняття позитивного рішення суддею, який безпосередньо  здійснюватиме розгляд  справи по суті, в частині  повернення грошових коштів, вилучених у вказаних фізичних осіб при складанні адміністративного протоколу про порушення правил у валютних операціях.

Так, 12 червня 2017 року адвокат одержав від першого підзахисного 8000 гривень неправомірної вигоди, а 13 червня  правоохоронці затримали його після одержання 3200 гривень неправомірної вигоди від іншого  підзахисного, який виступав стороною у цьому ж адміністративному провадженні.




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ