Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграрії Львівщини залучили 4,5 мільярда гривень кредитів на розвиток бізнесу

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» продовжує відігравати важливу роль у підтримці малого та середнього підприємництва, особливо у сфері сільського господарства. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Львівщина стабільно залишається у п’ятірці лідерів серед регіонів за обсягом залучених кредитів. Від початку року 656 сільгосптоваровиробників та переробних підприємств області отримали 4,5 млрд грн кредитних коштів, серед яких 458 виробників залучили 1,8 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». 

Ключова перевага програми полягає в низьких відсоткових ставках: для кредитів на поповнення оборотного капіталу вона становить 13%, а на інвестиційні проєкти — від 5% до 9%. Також передбачена додаткова знижка до 2% для підприємств, які створюють нові робочі місця.

Слід зазначити, що в поточному році розпочав свою роботу Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який дає можливість малим фермерським господарствам з оброблюваною площею до 500 га отримати кредити під гарантії Фонду. Укргазбанк, Ощадбанк, ProCredit Bank Ukraine та Банк інвестицій і заощаджень співпрацюють із Фондом і пропонують спеціальні кредитні продукти для аграріїв.

«Фермери, зареєстровані в Державному аграрному реєстрі (ДАР), можуть отримати під гарантії Фонду кредит для поповнення обігових коштів, фінансування інвестицій для розширення виробничих потужностей, а також придбати основний інвестиційний ресурс – землю з тривалим терміном кредитування до 10 років», - зазначила т.в.о директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ