Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Академічна спільнота світу закликає ухвалити «план Маршалла» для України

Представники світової академічної спільноти підписали звернення на підтримку українців, які обстоюють свої права на Майдані.

Текст звернення «Підтримайте українців, і вони можуть допомогти нам побудувати справедливішу Європу» опублікований у розділі «Листи» на сайті британського видання The Gurdian увечері в п'ятницю, 3 січня.

Під листом підписалися понад 80 представники світової інтелектуальної еліти – вчені, викладачі, професори університетів з усіх країн світу.

Так, академічне співтовариство називає насильство щодо молоді і журналістів «руйнівним як для самої влади, так і для майбутнього країни, яку вона представляє».

Автори листа закликали уряди своїх країн і міжнародні організації «розрізняти український уряд і українське суспільство».

Вчені закликають свої уряди до «розробки нової політики щодо України» і створення плану, подібного до післявоєнного європейського плану Маршалла, який забезпечив би її перетворення на демократичну країну і суспільство з гарантованим захистом цивільних прав.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ