Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Активісти дізналися ім'я російського найманця, який отримав медаль за вбивства на Донбасі

Волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm відстежили черговий факт «ростовсько-українського» відрядження військового з'єднання з Єкатеринбурга та встановили особу ще одного російського офіцера, який вбивав українців з «Градів». Про це йдеться на сайті InformNapalm.

«Цього разу всі подробиці бойового шляху тактичної групи 28-й омсбр ЗС РФ, від степів Ростовської області до недружнього візиту в Україну, розкрив офіцер реактивного дивізіону Родіон Зобунов, який не зміг стриматися і виставив на загальний огляд бойову нагороду, отриману за підсумками відрядження», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вивчаючи профіль Зобунова, увагу волонтерів привернув цікавий факт: після неодноразових «ростовських навчань» із застосуванням РСЗВ «Град», російський офіцер-артилерист був нагороджений медаллю «За бойові відзнаки».

«Нюанс полягає в тому, що цю нагороду вручають винятково за виконання бойових завдань. Вперше медаль «За бойові відзнаки» активно видавали учасникам Чеченських кампаній, вдруге – за вторгнення в Грузію, а третій сплеск роздачі припав на період бойових дій в Україні –  тепер її видають військовослужбовцям ЗС РФ за вбивства українців», – наголошують в InformNapalm.

Згідно з даними розвідки, з грудня 2014 по березень 2015 року, в самий розпал бойових дій, Зобунов виклав групу фотографій з прикордонних «навчань». Остання фотографія вказує на Мясниківський р-н Ростовської області з підписом «Додому».

Крім того, у Зобунова є фотографії з прикордонних з Україною Мясниковського і Матвєєво-Курганського районів Ростовської області РФ, але вже в літній формі, що явно свідчить про 2-е «відрядження». Фотографії були додані влітку-восени 2015 року.

Примітно, що 28-а омсбр з Єкатеринбурга неодноразово фігурувала не тільки в контексті «ростовско-українських відряджень» (як біля кордону, так і безпосередньо в Україні – у Донецьку, Стаханові, Брянці тощо), з листопада 2015 її підрозділи також були помічені і в «новоросійсько-сирійських відрядженнях».

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ