Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Аласанія розповів, як визначатимуть місто для проведення Євробачення-2017

Генеральний директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія розповів, як визначатимуть місто для проведення Євробачення-2017 в Україні.

Про це він повідомив в ефірі "5 каналу". Зураб Аласанія зазначив, що за тиждень мають надійти рекомендації від організаторів конкурсу щодо його проведення в Україні.

"За тиждень маємо отримати рекомендації від організаторів щодо проведення Євробачення. Там має бути прописаний райдер, він може ще змінитися, а може й ні. Але основне, що там буде – це безпека. Окрім того, інфраструктура і вимоги до того, щоб іноземні делегації мали місце де розважитися – культурні заходи", – зазначив співрозмовник.

За словами гендиректора Національної телерадіокомпанії, рівень проведення конкурсу в Україні має бути дуже високим.

"У нас вже є частина суми, бо ми платимо ліцензію кожного року і 90% всіх ліцензійних зборів наступного року будуть наші на проведення конкурсу. Ця сума поки невідома. Решту, якщо додасть держава – буде супер, держава насправді цим переймається. І я думаю, що рівень буде крутий, бо вже зараз, на відміну від 2005 року, українські міста кажуть, що вони готові надати все що можуть. А це значна частка грошей, наприклад, оренда арени, якщо вони це зроблять, це вже половина суми. Це може бути і Львів, і Київ, і Одеса, і навіть Херсон, чому ні. Ми з інспекторами, які приїдуть сюди, поїдемо по цих містах, будемо консультуватися", – додав Аласанія.

Крім того він зазначив, що поки невідомо, яка буде ситуація з російським учасником, чи погодиться він приїхати в Україну і чи пропустять до України учасника, якщо Росія обере артиста, який знаходиться у "чорному списку".

Нагадаємо, Україна стала переможцем пісенного конкурсу Євробачення-2016. Виконавиця Джамала з піснею "1944" отримала 534 бали. На друге місце вийшла Австралія із результатом 511 балів, третю сходинку посіла Росія із результатом 491 бал.

Про готовність прийняти конкурс наступного року вже заявили мери Києва, Одеси, Львова та Дніпропетровська, також місто Херсон. В якому місті відбудеться конкурс, офіційно поки не вирішили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ