Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Американські військові зафіксували чергову таємничу повітряну кулю

У США військові відстежують повітряну кулю, яка пролетіла над Америкою, походження якої невідоме. Куля очевидної загрози для повітряного руху або національної безпеки не несе.
Фото: NBC News

Про це пише NBC News

За словами чиновників, об'єкт пролетів над частиною Гавайських островів, але не пройшов над жодною забороненою територією.

Американські військові відстежують його з кінця минулого тижня і визначили, що він не становить загрози для повітряного руху або національної безпеки й не подає сигналів.

Наразі незрозуміло, чи це метеорологічна куля, чи щось інше, сказав чиновник, додавши, що США можуть збити об'єкт, якщо він наблизиться до землі. 

Об'єкт, схоже, повільно рухається в бік Мексики.

Американські чиновники не вірять, що куля належить китайцям, але вони все ще працюють над встановленням власника.

Як повідомлялось, на початку лютого американські військові збили китайську повітряну кулю, яка вела спостереження за об’єктами на території США. Після цього інциденту держсекретар Ентоні Блінкен скасував заплановану поїздку до Китаю.

Китайська сторона одразу заявила, що куля мала цивільне призначення та потрапила в повітряний простір Штатів випадково.

За словами офіційних осіб, апарат зміг зібрати розвідувальну інформацію з кількох важливих американських військових об'єктів, попри зусилля адміністрації Байдена заблокувати його роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ