Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМУ вимагає скасувати постанову, яка встановлює граничні тарифи на тепло

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан від імені 830 органів місцевого самоврядування, які є членами АМУ, звернувся до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та членів Кабінету Міністрів з вимогою скасувати на найближчому засіданні уряду постанову №560 від 26 червня 2019 року.

Як повідомили Гал-інфо в Офісі реформ у Львівському РВ АМУ, як зазначив Олександр Слобожан, ще влітку під час прийняття цієї постанови АМУ звертала увагу Кабміну на її негативні наслідки під час опалювального сезону.

«Сьогодні, коли опалювальний сезон розпочався, в більшості населених пунктів органи місцевого самоврядування повідомляють про те, що ця постанова несе загрози безперебійному постачанню тепла в домівки громадян. За підрахунками експертів, вартість застосування цієї постанови для місцевих бюджетів складе додатково 7 млрд грн. Ті органи місцевого самоврядування, які будуть не в змозі спрямувати ці кошти на додаткові потреби комунальних підприємств, будуть вимушені або відключати теплопостачання, або знімати ці кошти з зарплат вчителів та медиків. Про це заявляють міські голови з усіх куточків України», – зазначив Олександр Слобожан.

За його словами, усі члени Асоціації міст України закликають скасувати цю постанову уряду і не допустити зриву опалювального сезону.

Нагадаємо, постанова Кабінету Міністрів №560 встановлює граничні тарифи на тепло для населення міст обласного значення, міста Києва, міст та селищ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ