Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Шевченко: "Єдиний прийнятний результат для збірної України - перемога"

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів під час передматчевої прес-конференції напередодні кваліфікаційної зустрічі ЧС-2018 із командою Косова у Кракові. Повідомили в прес-службі ФФУ.

Найголовніше – відновитися після матчу з Туреччиною

Головний тренер національної збірної розповів присутнім, що стартовий склад на завтрашню гру буде сформовано після того, як тренерський штаб на тренуванні оцінить загальний стан виконавців: «Ми на кожну гру обираємо оптимальний склад. Кожен гравець повинен бути чесним перед собою і сказати, як він себе почуває, адже на нас чекає важливий матч. Завтра ми визначимося зі складом». Найголовніше, на думку Шевченка, аби гравці повністю відновилися після надважкого протистояння із турецькою збірною, а згодом – ще й перельоту з Туреччини до Польщі.

В очікуванні перемоги

Українська збірна добре вивчила суперника, якому «синьо-жовті» завтра протистоятимуть на стадіоні «Краковії» імені Маршала Пілсудського. Навіть, незважаючи на те, що косовари є «темною конячкою» відбіркової групи «I». Тренерський штаб національної команди проаналізував дії косовських футболістів у матчах кваліфікації зі збірними Фінляндії та Хорватії і очікує на цікавий матч. «Ми поважаємо наших суперників.  В їх складі є хороші виконавці на флангах, завдяки чому команда розраховує на контратакувальну гру. Але після двох нічий нам обов’язково потрібно перемагати. Упевнений, що і Косово також буде розраховувати на позитивний результат. Для нас же єдиний прийнятний результат - перемога», - підкреслив керманич збірної.

До речі, нічия збірної Косова із командою Фінляндії у першому турі світової кваліфікації 2018 року не стала сюрпризом для Андрія Шевченка, який вважає, що завтрашній суперник збірної України мав свої шанси і в матчі з Хорватією: «Вони намагалися вплинути на хід гри, але підсумковий результат виявився негативним для них».

Ситуація з Ракицьким

Окремо головний тренер зупинився на питанні відсутності у розташуванні «синьо-жовтих» захисника донецького «Шахтаря» Ярослава Ракицького. Як стало відомо зі слів Шевченка, Ракицький висловив бажання приєднатися до партнерів по збірній у Польщі, але тренерський штаб вирішив не ризикувати здоров’ям футболіста і дати йому час на повне відновлення від травми.

Сильні ігрові характеристики Зінченка

Шевченко прийшов на прес-конференцію із гравцем національної команди Олександром Зінченком. І окреме питання стосувалося ролі 18-річного гравця «Манчестер Сіті», якою тренер наділяє його на футбольному полі. «У Зінченко є хороші характеристики, які допомагають збірній добиватися результатів. Наше завдання - по максимуму їх використовувати на полі. Виходячи з суперників, ми підбираємо стратегію і план на гру. Підбираємо гравців, які краще будуть вирішувати ці завдання», - відповів Андрій Миколайович.

Розрахунок на позитивний результат

Сам Зінченко несподівано зазначив, що готовий навіть сидіти на трибуні у грі з косоварами, аби тільки збірна України здобула три очки у цьому поєдинку. «Але, звичайно, завжди радий допомогти національній команді на полі», - запевнив півзахисник. «На нас завтра чекає захоплююча гра, ми вивчили сильні і слабкі сторони суперників та розраховуємо на позитивний результат», - підвів риску під спілкуванням із пресою футболіст української команди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ